Кућа Добрих Вести

Login

Изложба „Доживи Теслу“

Оцените овај чланак
(1 Глас)

telsaslsozbafdfdfБЕОГРАД - У Београду ће на 160. годишњицу од рођења Николе Тесле, 10. јула, у бити отворена прва музејска изложба у окружењу виртуелне реалности, под називом “Доживи Теслу“.


У сусрет Теслином јубилеју, а у склопу обележавања 15. годишњице од оснивања, "Дајрект Медија" је Музеју Николе Тесле донирала јединствену изложбену поставку која ће остати део виртуелне баштине музеја.


“Један од циљева Музеја Николе Тесле јесте учинити Теслину оставштину приступачнијом и разумљивијом заинтересованим посетиоцима широм света и технологија виртуелне реалности пружа невероватне могућности визуелне реконструкције ситуације, простора и идеја. Зато смо са захвалношћу прихватили иницијативу "Дајрект Медије" и са стручњацима фирме "Диџитал Мајнд" вредно радимо на осмишљавању садржаја виртуелних сцена које ће бити представљене публици 10. јула на дан Теслиног рођења као саставни део нове сталне поставке изложбе Музеја”, изјавио је Бранимир Јовановић, директор Музеја Николе Тесле.


Директор "Дајкрет Медије" Јован Стојановић истакао је да је обавеза успешних компанија да покрећу развој целог друштва.


“После највећих светских музеја који су релативно скоро уврстили виртуелну реалност у своје поставке, поносни смо што овај глобални тренд у години великог Теслиног јубилеја и наше компаније доносимо Музеју Николе Тесле. Тиме ће наш музеј постати прва институција на свету која је технологијом виртуелне реалности оживела лик и достигнућа великог научника”, рекао је Стојановић.


Тим компаније "Диџитал Мајнд" уз стручну подршку Музеја Николе Тесле оживеће Теслин лик и локације у којима ће он виртуелно боравити и разговарати са посетиоцима изложбе.


„Музеји виртуелне реалности су извесна будућност музелогије где посетилац није више пасивни учесник изложбе, већ постаје активни део приче која се сада дешава свуда око њега оног секунда када закорачи у виртуелни свет. Теслин живот и његова достигнућа посетиоцу у виртуелној реалност приказаће сам Тесла кроз незаборавно искуство које инспирише, провоцира машту и буди жељу за сазнањем“, истакао је Витомир Јевремовић, аутор изложбене поставке и директор "Диџитал Мајнд".


Са отварањем поставке у Музеју биће ланисрана и апликација за мобилне телефоне, као и веб сајт са 3Д приказом, како би сви они који нису у прилици да посете Музеј укључујући посетиоце из целог света могли да остваре интеракцију са највећим светским проналазачем и упознају се са његовим достигнућима.

 

Извор: Blic.rs


Последњи пут измењено субота, 21 мај 2016 23:30
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија