Кућа Добрих Вести

Login

Загревање за конференцију SEMPL у Београду

Оцените овај чланак
(2 гласова)

IMGgggggБЕОГРАД - Највећа конференција о медијским трендовима, SEMPL - представљена је ове седмице публици у Београду кроз интерактивну Google радионицу, коју је водио Далибор Шумига, амбасадор Google Growth Engine програма (Дигитална Гаража) за Адриатик регион и ЦЕО агенције Promosapiens, прве хрватске агенције специјализоване за бихевиорални, герила и неуромаркетинг.


SEMPL је међународно признат образовни догађај који је намењен представљању актуелних медијских трендова у региону Адриатик и анализи стране и домаће добре праксе. Намењен је свима који раде у медијима, са медијима или за медије, као и свима онима који кроје медијске трендове и према њима се оријентишу.


У причи о дигиталној садашњости и будућности учествовало је око 100 стручњака из области дигитала, маркетинга и медија. Шумига јеговорио о томе како мозак потрошача прима маркетиншке поруке, да ли нас интернет чини глупим, шта се све деси на интернету за 60 секунди, како српски потрошачи обрађују контент на тв-у и моблиним телефонима и зашто људи не купују оно што продајемо.


„Интернет и друштвене мреже, googlе, mail и web странице су све људске творевине. Уколико желите да ваш бренд буде успешан нема потребе да тражите далеко - људско понашање показује смер у ком треба да усмерите своје активности, само треба добро читати сигнале. Жеља нам је да кроз ову радионицу пренесемо српској стручној јавности нешто од нових трендова и иновација из света дигитала и управљања задовољством потрошача. Радионица у Београду је направила само мали увод у све оно што очекује учеснике овогодишње SEMPL конференције. Надам се да се видимо тамо“, изјавио је Шумига.


У оквиру радионице он је представио и платформу Дигитална Гаража, која корисницима омогућава приступ великом броју бесплатних курсева о различитим темама, од тога како изградити онлајн присутност до маркетинга на друштвеним медијима, као и савете како користити могућности које пружају мобилни телефони како би привукли више клијената и још много тога.

 

„SEMPL постоји већ 18 година, током којих смо се константно трудили да будемо иновативни и понудимо сваки пут нешто ново. Већину предавача коју угостимо немате прилику да видите и чујете сваки дан. Вођени идејом и жељом да учесницима у региону увек пружимо више организовали смо интерактивну радионицу у Београду. Веома ми је драго што смо изазвали оволико интересовање и што је број пријављених учесника далеко премашио наша очекивања, што само сведочи о томе колико српска стручна јавност прати трендове и иновације у сферидигиталних комуникација« - додала је Валерија Преволшек, председница SEMPL конференције и директорка Media Pool.


Највећа регионална конференција медијских трендова, SEMPL, ове године ће бити организована 24. и 25. новембра 2016. у Порторожу. Овај међународно признати образовни догађај у фокус поставља актуелна дешавања у области медија, маркетинга и комуникација у региону Адриатик и представља и анализира примере домаће и стране добре праксе.


О конференцији медијских трендова


У оквиру конференције одвија се и такмичење за награде за медијска достигнућа године Семплер у оквиру ког медијски стратези, агенције, клиенти и медији представљају своје најбоље пројекте и конкуришу за девет златних семплера, као и главну награду, велики семплер који се додељује за најбољу медијску стратегију протекле године.


О организаторима SEMPL


SEMPL још од 1998. надаље настаје под окриљем и у организацији једног од највећих закупаца медијског простора у Словенији, предузећа Мedia Pool које су основале веће словеначке адвертајзинг агенције са намером прецизног праћења дешавања на медијском тржишту и обезбеђивања транспарентности пословања. Медиа Поол све време брине и о развоју струке: осим конференције СЕМПЛ спроводи и истраживање слушаности радио програма Радиометрија, припрема свеобухватан преглед словеначког медијског тржишта Медиаскоп и бројне друге, мање пројекте. Од 2011. године у организовању конференције SEMPL учествује и предузеће Медијски партнер, издавач специјализоване маркетиншке ревије Маркетинг магазин, која излази још од 1981. године.


О Дигиталној Гаражи


Google се 2015. године, обвезао да милиону Европљана омогући бесплатне курсеве о дигиталним вештинама. Поштујући обећање дато прошле године, компанија Google недавно је објавила да ће удвостручити свој труд и обучити чак два милиона Европљана до 2017. године. Гоогле улаже 42 милиона евра у изградњу и оспособљавање платформе дигиталних вештина како би је учинио доступном предузећима, предузетницима и заинтересованим појединцима широм Европе и тако обучио што већи број предузетника и студената о овој теми. Дигитална Гаража у Србији, о којој је било речи у оквиру радионице, део је ове иницијативе.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 08 октобар 2016 22:31
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија