A+ A A-

Тријумф крагујевачких кулинара на Интернационалном такмичењу у Македонији

Оцените овај чланак
(1 Глас)

kragujevackikulinariiiiНа Првом Интернационалном кулинарском такмичењу "Македонија 2016", које је одржано на Скопском сајмишту од 17. до 18. октобра и угостило више од 160 такмичара и судија из 20 земаља, крагујевачки кулинари освојили су два Гранд прикса, седам златних медаља и једну сребрну.

 

Гастрономски експерти, предвођени мастер шефовима из Израела, Швајцарске, Турске, Холандије, Словеније, Италије, Словачке, Бугарске, Румуније и других земаља, трудили су се да награде најмаштовитије и најкреативније кулинаре. Учесници су се надметали у разним кулинарским дисциплинама трудећи се да презентују своја умећа и да на најбољи начин представе кулинарска достигнућа своје земље, преноси портал Туристички свет.

 

Такмичари HoReCa асоцијације Крагујевац: Владисав Милошевић, Урош Ерцеговић, Милан Стевановић и Немања Миловановић, предвођени председником асоцијације Вујадином Вујадиновићем и потпредседником Владимиром Арсенијевићем, освојили су укупно 7 златних медаља, једну сребрну и два шампионска пехара у категорији "Национално јело на модеран начин" и у најтежој кулинарској дисциплини "Black Box".

 

„Ово је још један велики успех за нас. У свим дисциплинама освојили смо златну медаљу, а у две смо били најбољи и једини смо тим који има 2 Гранд прикса. С обзиром да смо пошли са само четири такмичара, а да је Албанија, примера ради, имала 23 такмичара и ментора који је један од најбољих кулинарских стручњака у Европи, за нас ово представља велико достигнуће”, нагласио је Вујадин Вујадиновић.

 

Ни професор Владимир Арсенијевић није крио задовољство постигнутим успесима: "Пресрећан сам што имамо овакве младе кулинаре и изузетну мотивацију да наставимо даље у победничком духу. Прикључују нам се млади кулинари из Београда, Војводине и осталих градова Србије и то је доказ да је ХоРеЦа асоцијација Крагујевац прерасла у признату и поштовану асоцијацију широм Србије, али и света. Додељена су нам признања из Италије, Израела, Словеније, Румуније, Шведске и Македоније и изузетно нам је драго што је Крагујевац постао препознатљив у високим гастрономским круговима",  поручио је Арсенијевић.

 

Осим Крагујевчана, на овом такмичењу учествовали су и кулинарски тимови из Београда, Ниша и Лесковца. Кулинарска асоцијација Србије из Београда освојила је Гранд прикс за јело од пилетине - Милош Јовановић (сениор), Лесковац је освојио Гранд прикс за јело од тестенине (јуниори), и Удружење туристичких посленика из Ниша је освојило Гранд прикс за јело од рибе (сениори).

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 25 октобар 2016 15:05
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани