Кућа Добрих Вести

Login

Свечано отварање изложбе “Тесла и Пупин на истом путу”

Оцените овај чланак
(2 гласова)

TESLAIPUNITБЕОГРАД – У Историјском музеју Србије на Тргу Николе Пашића 11, у уторак, 1. новембра, са почетком у 19 часова, биће свечано отворена изложба “Тесла и Пупин на истом путу”, као наставак изузетно успешне изложбе о Михајлу Пупину, која је током протеклих годину дана изазвала огромно интересовање јавности и привукла велики број посетилаца.


Изложба, настала у сарадњи Александре Нинковић Ташић, идејног творца изложбе о Михајлу Пупину, Историјског музеја Србије и Музеја Николе Тесле, организује се под генералним покровитељством Раиффеисен банке, која ове године обележава 15 година успешног пословања у Србији.


Пројекат “Тесла и Пупин на истом путу” је најбољи начин да се по први пут у нашој јавности прикаже не само допринос ове двојице великана људској цивилизацији, већ и да се представљањем њихове научне и духовне заоставштине, представи добар образац на који се наше друштво може ослонити.


Двојица наших истакнутих научника оставили су неизбрисив траг у историји светске науке, али и у другим областима људског стваралаштва.

 

Ова интерактивна изложба има за циљ да њихово наслеђе укрсти, указавши на све тачке сусрета ова два велика човека, као што су: порекло, однос према народној традицији, личност и улога мајке, сусрет са Америком и присуство у америчкој јавности, однос према уметности, заједнички сусрети, али што је најважније – њихов сусрет на великом путу научног стваралаштва.


Употреба модерних технологија и посебно такозваног концепта проширене стварности, даће посебан допринос доживљају ове поставке, јер ће посетиоцима омогућити да уживо чују и виде Пупина и Теслу.


Стручна вођења кроз поставку за индивидуалне посетиоце организују се суботом од 13 и 15 часова (аутор изложбе Александра Нинковић Ташић).
Изложба је отворена до 1. децембра 2016. године.


Након завршетка изложбе у Београду, “Тесла и Пупин на истом путу” ће посетити још пет градова (Крагујевац, Крушевац, Ниш, Нови Сад и Идвор), те низом предвиђених активности (радионица за децу, предавањима и стручним вођењима), активирати читаву Србију. Званично ће се завршити у родној кући Михајла Пупина у Идвору, где ће материјал и експонати остати као део сталне поставке ове куће – музеја.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 29 октобар 2016 22:54
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија