Кућа Добрих Вести

Login

„Winter Fest” у Новом Саду

Оцените овај чланак
(2 гласова)

FIJAKERRRRR БЕОГРАД - Дружење са дечјим хоровима, новосадски бендовима и ди-џејевима наставља се на Тргу Слободе у Новом Саду у оквиру „Winter Festа” у Новом Саду.


Новосадски „Winter Fest“ је претходних неколико дана био смештен у Змај Јовиној улици због градског дочека Нове године, а од јуче је поново на Тргу слободе.


По први пут у оквиру ове празничне магије, главни град Војводине добио је Christmans Market у склопу којег ће Новосађани сваки дан моћи да попију кувано вино, топлу чоколаду, чај, поједу неки од војвођанских специјалитета или пробају јела која ће за њих спремати гостујуће амбасаде других земаља.


У празнично украшеним дрвеним кућицама продавају се се сувенири, представљају се новосадске галерије и фестивали.
Свако вече од 18 сати јединствени Singing Christmas Tree угости дечје хорове који певају божићне и новогодишње песме, а од 19 сати на бини наступају новосадски бендови као и Ди-џејеви популарних локалних радио станица.


После 50 година Новосађани и туристи имају прилику да се провозају фијакером кроз центар града.


Двадесетседмог дана Новосадски „Winter Fest“  угостио је децу из Дечјег села у Сремској Каменици, Дома за децу и омладину ометену у развоју из Ветерника, бескућнике из Прихватилишта у Футогу и кориснике Дома за старе Оаза из Футога.


За све њих организовано је отприлике сат времена вожње фијакером центром града.


Пријатно изненађени гости полако су се окупљали у такозваној колиби на Тргу слободе, а деца су одмах заузела столове за стони фудбал. У договорено време са ништа мањим изненађењем и очекиваном радошћу кретали су према фијакерима, а исто задовољство било је приметно и после вожње. Није изостало ни фотографисање, поготово млађих. Након тога, уз чај и пријатну атмосферу, у колиби су се дружили са писцима Марком Видојковићем, Јеленом Бачић Алимпић, Данијелом Бакић, Аурором Копривицом и Ненадом Грујичићем, који су им потписивали своје књиге. У музичком делу програма наступио је дечји хор “Вивак” из Сремске Митровице, а на бини бенд и ди-џеј, како су суграђани навикли у претходних 27 дана.


Празничну еуфорију употпунила је и продаја природних јелки са бусеном. Трг слободе из недеље у недељу красе и изложбе новосадских фотографа, а цела манифестација има и хуманитарни караткер јер деца на посебном штанду праве празничне сувенире који се продају у хуманитарне сврхе.

 

Празнична чаролија у организацији Колог Прес Групе, компаније Нинамедија и Града Новог Сада траје до 3. фебруара а детаљан програм сви посетиоци могу погледати на званичном сајту фестивала www.nswinterfest.rs или фејсбук странци Novosadski Winter Fest.

 

Извор: Кућа добрих вести


Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија