A+ A A-

Музеј афричке уметности јединствен у региону

Оцените овај чланак
(2 гласова)

afrlkamau3434343БЕОГРАД - Вршилац дужности секретара за културу Ивона Јевтић посетила је београдски Музеј афричке уметности, основан 1977. године под покровитељством Скупштине града Београда. 

 

Музеј је установљен на темељу донације коју су Београду и Србији даривали Веда и др Здравко Печар, дугогодишњи југословенски амбасадор у бројним земљама Африке.

 

"Музеј афричке уметности је установа која има јединствену позицију и улогу у Београду, Србији и на Балкану и која пуних 40 година својим изложбама, трибинама, креативним радионицама, публикацијама и другим акцијама остварује значајан допринос у успостављању, ширењу и одржавању културних веза, као и промовисању принципа мултикултуралности и културне разноликости – истакла је Ивона Јевтић у разговору са Маријом Алексић", директорком ове куће.

 

У години када ова установа обележава важан јубилеј, представници Секретаријата за културу и музеја разговарали су о будућим плановима и активностима. Захваљујући ЈКП „Зеленило – Београд” прилаз и двориште музеја недавно су комплетно реконструисани, а читава башта је први пут осветљена након радова које је извело ЈКП „Јавно осветљење”. За почетак априла најављени су и радови на уређењу сталне поставке, након чега ће уследити завршне припреме за свечаност поводом прославе јубилеја 23. маја.

 

"Привилегија је Београда и Србије да у својој културној понуди имају и установу као што је Музеј афричке уметности. Скупштина града поносна је на домете које на овом пољу остварује тим музеја и настојаће да у наредном периоду пружи још јачу подршку како би он био још видљивије утиснут на културну мапу Србије и овог дела Европе и како би у бољим условима достојно обележио 40 година од оснивања", истакла је Ивона Јевтић, изразивши уверење да ће ускоро бити настављени и радови на реконструкцији и адаптацији куполе овог здања, започете пре више од двадесет година.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 31 март 2017 22:26
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани