Кућа Добрих Вести

Login

Диг(и)МАУ – откривамо грађу заједно

Оцените овај чланак
(1 Глас)

mauuuuuuБЕОГРАД - Након вишемесечног рада, нови сајт Музеја афричке уметности (МАУ) посвећен искључиво дигитализованом музејском материјалу из фотографског, аудио и видео-архива, отворен је за публику.

 

Током 2016. године, захваљујући финансијској подршци Министарства културе и информисања Републике Србије, створени су сви предуслови да се започне са дигитализацијом обимне музејске грађе. Пројекат „Диг(и)МАУ“ постао је изврсна прилика да донедавно недоступни архивски материјали буду стручно обрађени, дигитализовани и презентовани на посебно осмишљеном сајту, најавио је Музеј афричке уметности.

 

Садржај који се налази на сајту www.digimau.org представља својеврсну позивницу стручној и научној јавности, али и свим љубитељима разноврсних тема везаних за феномене из области афричког, југословенског и културног наслеђа Србије да се интензивније упусте у истраживање, откривање и промишљање свих потенцијала које МАУ као институција чува.

 

Са жељом да у години у којој славимо 40 година постојања и континуираног рада на пољу музеолошке праксе премијерно представимо барем део ове богате и вредне документације, позивамо вас да посетите наш нови сајт и упознате се са његовим садржајем.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 13 април 2017 14:34
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија