Кућа Добрих Вести

Login

Додела награда Најбољим едукаторима Србије

Оцените овај чланак
(4 гласова)

najboljedukadirorБЕОГРАД - Свечана додела награда четвртој генерацији Најбољих едукатора Србијe у организацији Удружење за подстицање предузетништва  „Живојин Мишић“ биће организована сутра (13. децембар) у Клубу посланика у Толстојевој 2.

 

Отварање свечаности и уручење награда предвиђено је од 11 до 12 часова, након чега ће уследити ручак и интевјуи са награђенима. За 14 часова предвиђена је сесија о плану даљих активности везано за све фокус групе, а након тога биће представљени примери добре праксе. Састанак са новом генерацијом награђених едукатора предвиђен је за 16 часова.

 

 

Учитељи и наставници који се награђују су покретачи позитивних промена у друштву, то су они људи који увек дају више. Који подстичу ученике на стицање нових знања и вештина, и који са њима раде у оквиру ваннаставних активности. Они се од осталих разликују својом креативношћу, мотивисаношћу, и иновативношћу.

 

Титулу најбољих ове године понеће 11 едукатора. Међу њима се налази 4 учитеља, 5 наставника виших разреда основних школа, и 2 наставника средњих школа.

 

Они долазе из 11 места и градова у Србији, и драго нам је што сваке године успевамо да мапирамо нове градове у нашој земљи, и што се мрежа најбољих шири. Ове године то су Вршац, Параћин, Врање, Ковачица, Лозница, Пожега, Мали Зворник, Гроцка, Мерошина, Лесковац и Ада.

 

Критеријуми који су вредновани

 

По утрђеним критеријумима најбољи наставник  је онај који поред рада на себи, одговара на промене које му друштво намеће, учи децу како да буду спремна за 21. век, да буду спремна за живот и систем који их очекује и после завршене школе. За нас је то наставник који је на часовима у оквиру редовне наставе креативан, наставник који се додатно залаже за развијање ученика, организује најразличитије ваннаставне активности, онај који је пример својим ђацима.

 

Шта је награда?

 

Сви награђени едукатори ће поред личног дела награде добити и по 100.000 динара за унапређење свог рада, а новац могу потрошити на реализацију најразличитијих пројеката са децом који ће помоћи њиховом развоју и усавршавању. Циљ нам је да их на овај начин подстанкемо, дамо им потврду да су на правом путу, да постојеће идеје спроведу у дело као и да остваре неке нове пројекте.

 

Ко су најбољи едукатори за 2017 погледајте ОВДЕ.

 

Како је пројекат изгледао од његовог покретања до сада, шта се у њему мењало и због чега, можете погледати ОВДЕ.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 12 децембар 2017 15:49

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија