Кућа Добрих Вести

Login

Стеван Глигоровић

Стеван Глигоровић

 

Стеван Глигоровић

 

Рођен је 13. маја 1990. године, многи када кажу 13. мај помисле на дан безбедности у Југославији или на пољопривредно добро недалеко од Београда. Но, његов животни пут није одређен симболиком датума и његова професионална усмерења су тежила далеко супротним тенденцијама. Одрастао је на Новом Београду, где и данас живи. Ту је започео свој пут, од рођења па све до данас.
Још код учитељице исказивао је интересовања за географију и историју као науке, a u вишим разредима је своје интересовањe исказивао у виду учешћа на градским и републичким такмичењима из два већ поменута предмета. Ти успеси су допринели да доцније упише Географски факултет Универзитета у Београду, историја је нажалост морала да буде потиснута. Кроз своје студије увидео је значај географије, који далеко превазилази оквире које већина има о тој науци, а то је њена практична примена у циљу унапређења живота људи и живог света. Након завршетка студија марта 2014. године, у кратком периоду ради у својству наставника географије у ОШ ,,Младост'' на Новом Београду. Као демонстратор учествује на манифестацијама ЦЕРН-a у Србији и на манифестацији ,,Ноћ истраживача''.
Свој даљи професионални развој наставља на свом матичном факултету на студијама II степена на катедри Геопросторне основе животне средине. Ужа интересовања су му животна средина и хумана географија. Себе описује као озбиљну, одговорну особу, посвећену перманетном усавршавању и као неоствареног гитаристу. Велики је поштовалац Толкинових дела.
Свој ангажман у ,,Кући добрих вести'' види као шансу да напредује и имплеменитира нови значај географске мисли широј популацији, притом стичући нова знања и искуства из осталих области људске мисли.

 

Веб сајт::

klimafiksnaБЕОГРАД – Пети Међувладин панел за климатске промене одржан је први пут у Србији, у Београду у Научном клубу Центра за промоцију науке (ЦПН), на коме су учествовали стручњаци Уједињених нација (УН), научници са више европских и српских универзитета.

grinfiksnaxnБЕОГРАД – Дом Омладине у Београду биће и ове године стециште еколошке мисли овог дела Европе захваљујуи петом по реду Међународном фестивалу зелене културе ,,Грин фест’’ (''Green fest'') који се одржава од од 29. до 31. октобра.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија