Кућа Добрих Вести

Login

БЕСТ међународни академски семинар

Оцените овај чланак
(2 гласова)

međunarodniiiiiБЕОГРАД - БЕСТ међународни академски семинари се организују широм Европе, а за циљ имају унапређење студената из области технологије и инжењерства. Удружење студената технике Европе - БЕСТ Београд организује овакав међународни семинар од 12. до 21. јула. већ 15. пут заредом а ове године посетиће га студенти из 13 европских земаља.

 

Назив овогодишњег академског семинара је “Make tech alliance with Data Science”.

 

Циљ предавања ће бити да учесници науче шта је Data Science, где се све може применити, како изгледа посао Data Science-а као и како изгледа бизнис аспект овог занимања.

 

На основу стеченог знања, полазници курса ће као завршни испит радити студију случаја који би представљао реалан проблем са којим се компаније сусрећу и који би обухватао све области обрађене на предавањима.

 

Ово је одлична прилика да полазници курса покажу своју креативност и стечено знање током семинара. Циљ семинара је између осталог и да се прошири свест о овом новом занимању које ће у скоријој будућности бити једно од најзаступљенијих и најтраженијих занимања. Оно што је новитет ове године јесте то што ће један дан бити посвећен Data Science и биће отвореног типа за све студенте који имају жељу да унапреде своје основе о Data Science. На овај начин, инострани студенти ће имати прилику да упознају српску историју, културу и знаменитости. Поред обавезног академског дела, студенти ће имати прилику да стекну нова познанства.

 

“Сваке године БЕСТ тежи да што више студената из целе Европе добије прилику да искуси културе других земаља и да притом науче нешто више о темама које их интересују.

 

Пет вредности које се организација труди да имплементира у све аспекте свог рада (флексибилност, пријатељство, забава, напредак и учење) су оно што помаже у достизању овог циља.” - каже Милица Нешковић, главни организатор семинара. БЕСТ (Board of European Students of Technology) је међународна, студентска, непрофитна, аполитична, невладина организација која студентима техничко-технолошких и природно-математичких факултета пружа комплементарно образовање, развој потенцијала и подршку у започињању каријере у струци. Ова организација током 29 година постојања успешно повезује студенте, компаније и универзитете унапређујући и продубљујући студентске капацитете и потенцијале.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 22 јун 2018 13:14

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија