Кућа Добрих Вести

Login

Бесплатне еколошке радионице

Оцените овај чланак
(2 гласова)

zecccccУ сарадњи са ГО Звездара, Звездарски еколошки центар – Зец сваког четвртка од 18-20h у МЗ „Зелено брдо“ организује бесплатне еколошке радионице под називом „Креативна одговорност - може свако јер је лако“.

 

Тема прве радионице, која ће бити одржана у четвртак, 11.6.2020., је Светски дан заштите животне средине током које ће сви учесници добити задатак да заједно израде просторни колаж - асемблаж од неопасног амбалажног отпада.

 

Основни циљ радионица је подизање еколошке свести шире јавности и указивање на значај очувања животне средине и здравља људи и планете Земље.

 

Током радионица полазници ће учити и о значају рециклаже и поновне употребе неопасног отпада, разумевању важности адекватног управљања отпадом, развијању навика примарне селекције и техникама креативне рециклаже - примену одбаченог неопасног отпада у изради уметничких и употребних предмета.

 

Комбинација уметности и екологије је добар начин за подизање свести грађана о значају очувања природе и животне средине и започињању примарне селекције отпада како би живели у чистијем и здравијем свету.

 

Звездарски еколошки центар – Зец ове године обележава пет година постојања током којих је у сарадњи са ГО Звездара и другим партнерима реализован велики број еколошких пројеката и хуманитарних акција.

 

Почеле креативне радионице у КЦ „Чукарица“

 

Културни центар „Чукарица”, осму годину за редом, организује бесплатне летње радионице за децу и младе, који лето проводе у Београду.

                                                         sova

Овог понедељка, почели смо “Ликовном радионицом цртања, сликања и вајања” која ће се у јуну одржавати сваког понедељка у трајању од четири сата.

 

На овим радионицама, деца имају прилику да развију ликовне и креативне способности, али и да се друже и стекну нова пријатељства.

 

Радионице су подржане од Секретаријата за омладину и спорт Града Београда.

 

Едукативни курсеви за младе

 

Културни центар „Чукарица“ је за ово лето припремио кратке едукативне курсеве за младе који би желели да науче нешто ново и практично, развијајући и унапређујући предузетнички дух.

 

Курсеви су осмишљени тако, да у кратком временском периоду, полазници стекну потребна знања и вештине које ће им помоћи у покретању будућег посла.

 

lila

Настава се изводи у малим групама, са акцентом на практичну примену стеченог знања. Млади се могу определити за курсеве:

 

„Израда уникатног накита“

„Израда пињата и декорација дечијих рођендана“

„Осликвање свилених марама“

 

Прва два курса води Мирјана Вуксановић, дипл. вајар – златар, професорка ликовне културе,а „Осликавање свилених марама“ води Татјана Бандовић, дипломирани сликар, чланица УЛУПУДС.

 

За наведене курсеве, који су намењени младима од 16 до 30 година, треба издвојити 3.500,00 динара.

 

Курс „Израда уникатног накита“ ће бити одржан од 17. до 21. јуна у термину од 18 до 20 часова.

Заинтересовани се могу пријавити путем броја телефона 011 3552 678.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 09 јун 2020 20:30

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија