Кућа Добрих Вести

Login

Близу 4000 бесплатних курсева за студенте из Србије

Оцените овај чланак
(3 гласова)

kursljudidfdffdИнтернет платформа Стартит потрудила се да и јуну проналази листе квалитетних и бесплатних онлајн садржаја за целокупно образовање, с фокусом на области које су директно повезане са ИТ сфером.

 

Изненађујуће је колико је добрих иницијатива и даље отворено, или се тек отвара, иако се пандемија на многим местима утишала. Такав је случај са онлајн платформом за учење Цоурсером, која је додала још нових погодности првобитној иницијативи бесплатног образовања током пандемије. Почетком овог месеца објављено је да је око 3.800 курсева бесплатно на располагању студентима свих институција високог образовања, на глобалу, па и у Србији.

 

У овом тренутку курсеве похађа око милион студената, а уколико се питате која су ограничења на индивидуалном нивоу ‒ за сада их нема, можете бити на више курсева истовремено. Препоручено је преузети мобилну апликацију и регистровати се преко школског имејла. Курсеве можете да одаберете пре краја јула, а рок да едукацију приведете крају је крај септембра.

 

У понуди је 425 курсева у области Data Science, 668 из рачунарства, 145 из домена информационих технологија, 413 намењених различитим областима инжењерства; на располагању је знање водећих компанија попут Google, Cisco, IBM и познатих универзитета попут Станфорда и Јејла.

 

Предлози о којима су писали у претходним недељама и даље су актуелни, погледајте које курсеве нуди 6 признатих образовних институција у области рачунарских мрежа, 450 бесплатних курсева елитних америчких универзитета, пронађите одговарајућу литературу међу 400 бесплатних уџбеника које је откључао један водећи светски издавач, а једна од најновијих иницијатива је 10 бесплатних курсева признатих институција, међу којима су и Харвард и Microsoft.

 

Извор: Стартит


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија