Кућа Добрих Вести

Login

Београдски дани инжењера – EBEC Београд 2021

Оцените овај чланак
(2 гласова)

ebeccccccc34343Четрнаесту годину заредом, Удружење студената технике Европе – Београд организује пројекат “Београдски дани инжењера – EBEC Београд 2021”, који ће се одржати од 11. до 15. марта. Пројекат се састоји из два дела, такмичарског и едукативног.

 

У оквиру такмичарског дела пројекта биће одржана локална рунда Европског БЕСТ инжењерског такмичења, а победници ће добити прилику да се такмиче у регионалној и финалној рунди. Такмичење EBEC Београд намењено је студентима техничко-технолошких и природно-математичких факултета Универзитета у Београду. Такмичење је тимског карактера и обухвата две категорије: тимски дизајн и студију случаја.

 

Тимски дизајн је категорија у којој се од тимова захтева да помоћу понуђеног материјала и алата конструишу прототип задате намене, који затим презентују пред стручним жиријем. У категорији студија случаја, задатак тимова је да осмисле и презентују решење задатог инжењерско-менаџерског проблема, које оцењује жири. Најбољи тимови из обе категорије квалификују се за учешће на регионалној рунди такмичења EBEC Alpe – Balkan, која ће се одржати у Љубљани. Победници ове рунде обезбеђују пласман у финалну рунду – EBEC Final, , која ће бити одржана у Мадриду.

 

Едукативни део пројекта, који ће се ове године одржати у онлине формату, састојаће се од низа радионица и тренинга који ће студентима помоћи да развију и унапреде вештине неопходне за њихову будућу инжењерску каријеру. Такође, биће одржан и онлајн Сајам иновација, на коме ће бити представљени неки од актуелних пројеката из света инжењерства. Сајму ће моћи да присуствују сви заинтересовани. Претходних година посетиоци Сајма имали су прилику да виде симулатор летења, формулу студентског тима Друмска стрела и многе друге пројекте.

 

Пријаве за учешће на “Београдским данима инжењера” су отворене од 20. фебруара до 5. марта на сајту ѕebec.best.rs, где можете пронаћи и више информација о пројекту.

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија