Кућа Добрих Вести

Login

МАШИНСКИ ФАКУЛТЕТ У БЕОГРАДУ: Диплома за сигурну будућност

Оцените овај чланак
(2 гласова)

masinacccccМашински факултет Универзитета у Београду и ове године будућим студентима на основним академским студијама прве године нуди два атрактивна студијска програма: Информационе технологије у машинству и Машинско инжењерство.

 

На студијском програму Информационе технологије у машинству биће уписано 60 кандидата, и то 20 буџетских и 40 самофинансирајућих. На студијском програму Машинско инжењерство предвиђено је да се упише 620 студената, од тога 520 буџетских и 100 самофинансирајућих.

 

Уочи предстојећег уписа декан Машинског факултета проф. др Владимир Поповић будућим студентима поручује: „Изабраћете праву професију и уписаћете факултет на коме ћете стећи нова знања и који ће вас научити начину размишљања и омогућити сигуран посао у земљи, као и добру зараду“.

 

Последњих година влада континуирани раст интересовања младих за студије машинства, чему је значајно допринело прилагођавање студијских програма технолошким променама и потребама тржишта, као и добра политика државе, која је омогућила бројне инвестиције и отварање нових радних места.

 

„Време у којем живимо је време инжењерства, и то је чињеница која нам иде на руку. Задатак наше генерације професора је да све те могућности искористимо на прави начин. Перманентно радимо на унапређењу постојећих студијских програма, али и на развоју нових. Прилагођавамо се тржишту, али још више развоју нових технологија. Успешно сарађујемо са бројним домаћим и иностраним компанијама у нашој земљи, што резултује квалитетом стручне праксе. Све то је допринело да Машински факултет буде у самом врху свих факултета у Србији када се као критеријум узме проценат запошљавања и квалитет послова које студенти добијају када заврше факултет. Зато је кључна порука будућим студентима да су направили добар избор“, истакао је декан Машинског факултета.

 

Пријављивање кандидата за полагање пријемног испита за оба студијска програма, као и предаја докумената, почиње 19. јуна и траје до 22. јуна. Потребно је да будући студенти попуне и електронску претпријаву, која ће бити активна од 10. до 22. јуна.

 

 

За студијски програм Информационе технологије у машинству пријемни испит из математике биће одржан у уторак, 25. јуна, а за студијски програм Машинско инжењерство пријемни се полаже у среду, 26. јуна, такође из математике.

 

 

Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено уторак, 11 јун 2024 10:39

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија