Кућа Добрих Вести

Login

Фонд за младе таленте објавио конкурс за стипендије

Оцените овај чланак
(3 гласова)

talentiБЕОГРАД - Фонд за младе таленте Србије објавио је конкурс за стипендирање 1.200 најуспешнијих студената а појединачни износ стипендије је 30.000 динара.

 Конкурс је отворен за стипендирање до 800 најбољих студената завршних година основних академских студија и до 400 студената  завршних година мастер академских студија са државних високошколских установа у школској 2013/14. години.

 Рок за слање пријава је 15. новембар.

 Услов за добијање стипендије је просечна оцена већа од 8,5, као и да је студент завршне година основних студија млађи од 25 година, а студент мастер студија млађи од 27 година.

 До сада је Фонд за младе таленте стипендирао близу 5.000 студената, а просечна оцена последњег кандидата на листи добитника стипендије је била већа од 9,50.Такође, од оснивања 2008. до данас, Фонд је наградио и стипендирао више од 10.800 ученика средњих школа и студената у износу већем од 2,8 милијарди динара.

 Услови конкурса

 Кандидати треба да су држављани Србије или да имају статус избеглице, да имају пребивалиште у Србији, односно боравиште - за лица која имају статус избеглице, да су у школској 2013/14. години уписани у завршну годину основних академских студија или мастер академских студија или интегрисаних академских студија факултета и универзитета чији је оснивач Република Србија.

 Студенти који добију стипендију имају обавезу да раде у Србији најмање пет година по завршетку студија-школовања или да у том року најмање три године буду пријављени и евидентирани у Националној служби за запошљавање.

Студенти који су добили стипендију Фонда не могу поново добити стипендију Фонда за исти степен студија.

Стипендије за специјалистичке студије лечења рака дојке

 Октобар је месец борбе против рака дојке, а компанија Ејвон (Аvon)  је објавила конкурс за другу генерацију полазника Ejvon програма у оквиру кога се додељују специјалистичке стипендије за студије у области лечења рака дојке.

 Изабрани лекари ће, у оквиру Ejvon програма за борбу против рака дојке добити напредну обуку у неким од најбољих медицинских центара у САД.

 Рок за пријаве је 25. новембар 2013. године.

Прва генерација "Ејвон" глобалног научног програма је 2012. године у САД окупила 25 лекара из 21 земље са циљем да овладају новим знањима и вештинама, која су по повратку поделили са својим колегама како би у својим земљама унапредили процесе откривања и лечења рака дојке и тако помогли женама које болују од ове болести. 

                                                                                                                           Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 16 октобар 2013 22:37
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија