Кућа Добрих Вести

Login

Награда УНИЦЕФ-а за медијско извештавање о деци

Оцените овај чланак
(2 гласова)

uniceffffБЕОГРАД – Канцеларија УНИЦЕФ у Србији објавила је конкурс за годишњу награду за етичко и професионално медијско извештавање о дигиталном насиљу над и међу децом.

Рок за пријављивање радова је 1. новембар 2013. године.

Награде се додељују за најбољи прилог објављен на телевизији, радију и у штампаним медијима (укључујући интернет портале медијских кућа) у Србији у периоду од 1. јануара до 31. октобра 2013. године.

Награде за најбоље радове се додељују у партнерству са „Теленором“ 20. новембра 2013. године.

Право учешћа на конкурсу имају сви професионални новинари без обзира на њихов формални статус, уколико је текст/приказ којим конкуришу објављен у медијима у Србији од 1. јануара до 31. октобра 2013. године.

Пропозиције такмичења

Тематска категорија за медијско извештавање је дигитално насиље над и међу децом.

Жири ће разматрати кандидатуре на основу промовисања дечијих права и поштовања општих новинарских критеријума и стандарда, укључујући етичност, сензитивност, истраживачки рад, стил писања, оригиналност, иновативност, креативност, јавну корист, као и да ли се материјал може сматрати иницијатором позитивних промена у друштву.

Сваки учесник на конкурсу може да конкурише само са једним радом. У случају да је кандидатура израз тимског рада, група аутора сматраће се једним кандидатом.

На конкурс се шаљу радови (новински текстови, радио или ТВ емисије) који су штампани или емитовани у средствима јавног информисања у периоду од 1. јануара до 31. октобра 2013. године. Радови треба да буду продукција одређене медијске куће без комерцијалног спонзорства.

Пријава се доставља поштом, електронски или лично до 1. новембра 2013. године, а радове пристигле након тог рока жири неће узимати у разматрање.

Доња старосна граница учесника је 18 година.

Извор: Кућа добрих вести/Медија центар
Последњи пут измењено уторак, 22 октобар 2013 09:17
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија