Кућа Добрих Вести

Login

Сајам послова "ЈobFair 2013"

Оцените овај чланак
(4 гласова)

jobБЕОГРАД – Сајам послова за студенте и дипломце техничких и технолошких факултета  "JobFair 2013" - „Креирај своју будућност“ отворен је данас у згради техничких факултета у Београду.

"ЈоbFair" је сајам националног карактера намењен младим инжењерима из целе земље.

Велики део посетилаца Сајма чине управо студенти и дипломци из других универзитетских центара. Током трајања промоција, организациони тим "JobFaira" посетиће Нови Сад, Ниш, Крагујевац, Нови Пазар и Косовску Митровицу и у тим градовима организовати презентације и свим заинтересованим студентима представити пројекат и дати све потребне информације о сајму.

Сајам ће и ове године обухватити богат едукативни програм у виду предавања, тренинга, трибина и презентација које ће држати реномирани стручњаци из области образовања, запошљавања и екологије. На овај начин млади људи ће имати прилику да сазнају више о актуелностима у струци и унапреде знања и вештине које ће им помоћи да се ефикасније представе послодавцима.

Због све веће важности заштите животне средине и очувања ресурса, "JobFair" ће обухватити садржаје који за циљ имају да скрену пажњу на еколошке проблеме који постоје на нашим просторима, а ентеријер где ће се

Сајам одржати биће прилагођен теми и прожет еколошким мотивима и идејама. Зелени покровитељи имаће задатак да представе свој начин очувања животне средине и послуже као пример не само другим компанијама, него и студентима и дипломцима који ће у будућности радити за исте.
На сајму ће послове, поред осталих, понудити и компаније „Мајкрософт“, ВИП, Асеко, Ериксон, Сименс, Грунфос, Schneider.

Детаљан списак компанија можете погледати ОВДЕ.
Сајам се одржава и сутра а улаз за све посетиоце је бесплатан.
Сајам су организовали студенти техничких факултета уз подршку Универзитета у Београду, Националне службе за запошљaвање (НСЗ), Канцеларије за младе Градске управе Београда и Српске асоцијације менаџера.

Успех овог пројекта показују и статистике. Прошле године Сајам је посетило преко 5000 младих људи, а послове и праксе је понудило више од 40 компанија. 

Иновациони центар ЕТФ-а пружа подршку студентима да развију идеју

Иновациони центар Електротехничког факултета (ICEF) жели да подржи студенте и младе инжењере да развијају своје идеје и да им пружи могућност да неке од тих идеја и остваре.
Уколико имате своју идеју, верујете у њу и желите да је претворите у иновацију ICEF вам може помоћи у њеној реализацији.
Стручна подршка у реализацији идеје обухвата налажење ментора, партнера из привреде, помоћ у писању научних радова или патентне документације, и још низ других корака неопходних за успешан пут од идеје до функционалног прототипа до комерцијалног производа.
А шта када дође до призвода?Производ можете пласирати на тржиште преко ICEF-a, или уколико мислите да имате нешто што вреди даље развијати, можете се даље обратити Бизнис инкубатору техничких факултета (www.bitf.rs) и посаветовати се о оснивању стартапа.
Уколико имате идеју и желите да вам ICEF помогне попуните формулар ОВДЕ.

Конкурс за посао у Емиратима

Уједињени Арапски Емирати су преко Национале службе за запошљавање расписали конурс за запошљавање држављање Србије за рад у тој земљи.
На оглас се могу јавити незапослени и запослени кандидати, безч обзира да ли су пријављени на евиденцији Националне службе за запошљавање.

Рок за подношење пријава је 10. новембар.

Траже се агрономи, ветеринари, пољопривредни лабараторијски техничар, предрадник за усеве, механичар у радионици, радник општих послова на фарми, руководилац радничког одржавања, управник фарме.
Услови за конкурс на све позиције су знање енглеског језика и познавање рада на рачунару, као и минимум пет година радног искуства. Изузетак је посао управника фарме, за који се могу пријавити само кандидати који имају најмање десет година професионалног искуства на челу пољопривредног газдинства.
За пријаву на конкурс кандидатима је потребна радна биографија на спрском и енглеском језику. 
Више о огласу прочитајте ОВДЕ.
                                                                                                                                      Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 04 новембар 2013 23:36
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија