A+ A A-

Милена Милићевић представљала Србију на самиту младих

Оцените овај чланак
(32 гласова)

sandraБеоград - О Милени Милићевић је Кућа добрих вести већ писала у једном ранијем чланку у време када је Милена прикупљала средства за одлазак на самит “Један свет младих” - "One Young World". Тада је обећала да ће узвратити подршку друштва. Шта је обећала то сада и чини.

Један свет младих” - "One Young World"

На самиту у Јоханесбургу је представљала нашу земљу и укључила се у пројекте значајне и за младе у Србији. Након самита је отпочела велико ангажовање да помогне младима да и они узму свој живот у своје руке и учине максимум за своју будућност. Најновији пројекат је прво из серије предавања на коме је пренела своје утиске и поруке са самита у Јужноафричкој Републици на коме је више него инспиративно говорила о постављању циљева и о укључивању у рад на међународним пројектима за младе.

Милену су, наиме, изабрале колеге из 18 европских земаља да током 2014. године води националне тимове као један од три координатора за Европу док усклађује рад организације ,,Један свет младих’’ са 21 координатором од Канаде до Новог Зеланда.

                                              milenadva

                                          

Предавање “Светски самит и млади у Србији”

Предавање је организовала Канцеларија за младе града Београда у сарадњи са Факултетом за инжењерски менаџмент из Београда. Милена је слушаоце предавања упутила у, иначе глобалне иницијативе, прикупљања донација, друштвеног организовања, родне равноправности, дала пуно корисних савета у вези предузетништва, одрживог развоја, путовања за младе и медијског промовисања питања значајних за младе. Презентацију са предавања можете погледати овде а Миленину биографију у скраћеном издању можете прочитати овде.

markov

Милена ће у 2014. години наставити да помаже заинтересованим младим људима тако што ће, између осталог, одржати предавања о предузетништву, одрживом развоју, родној равноправности и другим темама које могу да сваког од нас појединачно, али и као цело друштво укључе у регионалне и глобалне пројекте при организацији “Један свет младих”.

Оно што Милена покушава је да нам помогне да будемо лидери, пре свега у својим сопственим животима а затим и у својој средини па што да не и у региону и шире. Све зависи искључиво од нас. Оно што Кућа добрих вести може да учини је да вас обавештава о будућим Милениним акцијама као и да вам преноси утиске и поруке са истих и, наравно, да вас позове да узмете свој живот у своје руке и уживате у својим будућим делима и успесима.

jovan

Шта је „Један свет младих“?

„Један свет младих“ су основали Дејвид Џонс и Кејт Робертсон, 2009. године, при медијској кући Хавас са циљем окупљања изузетних младих људи из целог света и њиховог укључивања у разне, по читаво друштво, корисне пројекте.

Један од циљева је и међусобно упознавање и трајно повезивање тих младих људи, као и помоћ да усаврше вештине промовисања позитивних идеја и покретања других на акцију. Једном годишње организују Самит (који окупља представнике највећег броја земаља света после Олимпијских игара) на коме делегати међусобно размењују идеје и искуства, али и добијају савете од многих изузетних људи као што су то на самиту у којем је Милена учествовала били: Боб Гелдоф, Сер Ричард Бренсон, Џејми Оливер, Борис Бекер, Кофи Анан, нобеловац Мухамед Јунус и многи други.

Уз овај текст вам доносимо и фотографије са Самита које нам је Милена уступила. Мали куриозитет: На сликама са церемоније отварања, док је носила српску заставу, на Милениној мајици можете видети универзални симбол људских права, рад дизајнера Предрага Стакића.

 

                                            milenajedan

Још да споменемо да су, поред индивидуалних донатора и медијских спонзора (међу којима је и наша “Кућа добрих вести”) Миленин одлазак на самит у Јужноафричку Републику, како нам је сама рекла, помогли саветима Министарство омладине и спорта, Факултет за инжењерски менаџмент, Амбасада Велике Британије у Београду и PEXIM фондација а новчаним донацијама EXIT Фондација, Телеком Србија, Електровојводина и Инфостуд.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 15 јануар 2014 23:35
Јован Марков

Ученик је четвртог разреда Математичке гимназије. Аутор је и један од координатора Школског фестивала науке у својој бившој основној школи “Деспот Стефан Лазаревић” у Београду. Повремено сними и постави понеки видео на свој YouTube канал: youtube.com/user/jovanmjunior који је посвећен популаризацији науке. Аутор је блога: jovanmarkov.wordpress.com.

У седмом разреду се заљубио до ушију (и преко) у Петницу, за време Летње научне школе. Полазник је Зимског кампа физике у Сокобањи и семинара физике у Истраживачкој станици Петница. Сарађује са Центром за промоцију науке, Фестивалом науке у Београду, Институтом за молекуларну генетику и генетичко инжењерство, Регионалним центром за таленте Београд2,... Добитник је стипендије “Млади таленат у области науке” у оквиру избора “Личност животног стила 2012.” у организацији Фабрике добре енергије. Воли да се дружи по републичким такмичењима из физике, математике и хемије. У слободно време излази са друштвом, вози бицикл, чита књиге, осмишљава и прави експонате за фестивале науке... (прича се да понекад и спава).

Приступио је пројекту “Кућа добрих вести” јер сматра да је то идеално место са кога може да шири позитивну енергију, идеје и ентузијазам, и утиче, пре свега на вршњаке, да узму свој живот у своје руке и учине максимум за своју будућност.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани