Кућа Добрих Вести

Login

Конкурс “Заједничка срећа“ за младе уметнике

Оцените овај чланак
(5 гласова)

srecaaaaaБЕОГРАД – Културна организација „Миксер“ расписала је позив за учешће у уметничком програму Миксер фестивала „Заједничка срећа“ који је намењен  младим уметницима из Србије, снажно мотивисаним да дају лични допринос одрживости идеје о заједничкој добробити заједнице.

„Миксер“ је позвао уметнике и ствараоце да дијагностикују проблем у свом урбаном окружењу и осмисле интервенцију, акцију или рад на територији Савамале, који покреће механизам којим уочена друштвена или урбана неповољност може да се преокрене у позитиван процес кроз заједничко ангажовање уметника, локалне заједнице и публике фестивала.

Аутори имају прилику да свој рад ставе у функцију „средства“ за дејство локалне заједнице у ширем урбаном контексту, као алатку за њено оснаживање у остварењу интереса заједничког добра, са посбеним освртом на људски капитал, емпатију и добре међуљудске односе, однос према културном наслеђу, укључујући и индустријско.

Пријављени рад треба да има конкретан позитиван утицај на квалитет живота локалне заједнице „Савамале“ али и да допринесе преиспитивањима активне улоге уметности у друштвеној пракси, да пружи одговор на питање како лично или удружено креативно деловање може да утиче на актуелне урбане процесе града.

Хуманији и холистички развој града

Циљ конкурса  „Заједничка срећа“ је допринос домаће уметничке сцене глобалним трагањима за моделом хуманијег, холистичког развоја града, који може бити применљив у различитим урбаним срединама. Пројекат едукује све учеснике у процесу и промовие алтернативне начине просторног побољшања која не траже велика материјална улагања која често служе као изговор за пасивност културног сектора, већ се ослањају на укључивање заједнице у друштвене уметничке праксе, и обрнуто – ангажовање уметника у конкретним локалним иницијативама.

Победника очекује реализација рада и учешће у уметничком програму „Миксер фестивала 2014“ који се одвија у београдском кварту Савамала од 3 до 8 јуна 2014.

Награда укључује и приказ рада у званичној штампаној брошури фестивала на веб страници „Миксер фестивала“ и кроз нове комуникационе платформе. Миксер андроид апликацију и Миксер ИПТВ канал, као и учешће у фестивалским креативним радионицама, јавно представљање концепта и креативног процеса аутора одабраних радова у форми презентација и дискусије у оквиру званичног конференцијског прогама фестивала.

Конкурс је отворен до 15. маја у поноћ за држављане Срибје, а кандидати могу бити појединци  или гурпе стваралаца. Жири ће објавити резултате конкурса 18. маја.

Заинтересовани кандидати могу проначи више информација о конкурсу и пријавити своје пројекте попуњавањем електронског формулара на линку:  http://sreca.mikser.rs  до 15. аја 2014. а за сва додатна питања учесници могу писати на: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 04 мај 2014 14:08
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија