Кућа Добрих Вести

Login

Београд: Конкурс за доделу 150 студентских стипендија

Оцените овај чланак
(2 гласова)

nbeograddddddБЕОГРАД - Градска управа Београда расписала је конкурс за доделу 150 стипендија најбољим студентима Београдског универзитета, а академци ће укупно добити по 88.000 динара.


Нето износ стипендије за студенте високошколских установа је 22.000 динара по кориснику, што за четири месеца, колико ће се додељивати стипендија, износи 88.000 динара, oбјавила је Градска управа Веограда.


Како је објављено на сајту Градске управе, 74 стипендије намењене су студентима природно-математичког усмерења, 48 студентима друштвено-хуманистичких наука, а 28 је за студенте уметничког усмерења.

 

Услови за конкурс су да је студент на првом (основне академске и основне струковне студије) или другом степену студија (мастер академске студије), да су држављани Србије и да имају пребивалиште на територији Београда најкасније до дана расписивања конкурса.


Кандидати треба да су на буџету, да су студенти најмање друге године на некој од високошколских установа чији је оснивач Република, са седиштем на територији града, да имају најнижу просечну оцену 9,5 током свих година студија уз услов давања године за годином и остварених најмање 60 бодова по Европском систему преноса и акумулације бодова по години студија.


Услов је и да кандидати истовремено не примају више стипендија из општинског, градског, републичког буџета или из средстава других правних лица која су корисници буџета.


Образац пријаве за конкурс може се преузети у Секретаријату за образовање и дечју заштиту у Краљице Марије број 1, на писарници или на сајту Градске управе на www.београд.рс, у рубрици "Градски огласи, конкурси и тендери".
Пријаве треба доставити на адресу: Секретаријат за образовање и дечју заштиту Градске управе града Београда, Писарница, Краљице Марије 1, Београд, са назнаком "Пријава за Конкурс за доделу стипендија студентима високошколских установа".

 

Детаљније о конкурсу прочитајте ОВДЕ.


Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 20 јануар 2015 21:19
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија