Кућа Добрих Вести

Login

Кренули разговори с привредницима о запошљавању младих

Оцените овај чланак
(3 гласова)

mladiiiiiБЕОГРАД – Министарство омладине кренуло је у велику акцију разговара с привредницима о о запошљавању младих.

 

Циљ је да се дође до заједничког сета мера које ће помоћи да се смањи број незапослених међу младима. 

 

„Ако желимо успешно да решимо проблем незапослености морамо више да слушамо глас привреде. То је апсолутни приоритет Владе Србије. Зато смо покренули разговоре са привредницима, како бисмо се с њима као са послодавцима, из прве руке, упознали са њиховим кадровским потребама и заједнички креирали сет мера које ће омогућити повећање запослености младих“, поручио је министар омладине и спорта Вања Удовичић након разговора с директором новопазарске фабрике „Максерс“ која запошљава махом младе људе.

 

Према министровим речима, пракса је показала да често има отворених радних места, која не могу бити попуњена младима јер не испуњавају услове или им недостају одређена знања и искуства, објавило је Министарство омладине и спорта.

 

„Управо зато, желимо да нам представници привреде кажу шта је то што је неопходно да би они запошљавали младе, какве обуке или неформално образовање су неопходни младима да би се квалификовали за посао. Ако желимо да повећамо конкурентност младих и смањимо незапосленост међу том популацијом кључно је ускладити и формални и неформални систем образовања с реалним потребама привреде“, казао је министар Удовичић.

 

Он је истакао да млади својом жељом за напредовањем и доказивањем доприносе напретку сваке компаније која им пружи шансу. „Други сет мера за које се Влада определила односи се на подстицање предузетничког духа, одноно омогућавање услова да млади започну сопствени бизнис. Јасно је да је незапосленост највећи проблем друштва. Све што држава ради, ради да би то било решено. Желимо да створимо једнаке шансе за младе у свим деловима Србије, а то је могуће само уз снажну сарадњу са привредом“, рекао је Вања Удовичић.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 23 јануар 2015 21:01
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија