Кућа Добрих Вести

Login

ЕY студија случаја за средњошколце „Start Young - Take the Lead“

Оцените овај чланак
(1 Глас)

eyStudijaSlucajaБЕОГРАД - Ревизорско - консултантска компанија ЕY (Ernst & Young), већ трећу годину за редом, организује такмичење у решавању студије случаја „ у циљу практичног оспособљавања и препознавања младих талената широм Србије. 

 

Такмичење у студији случаја намењено је средњошколцима а одржаће се 19. априла на Универзитету Сингидунум.


Задатак студије случаја биће доступан од 3. марта 2016. године на званичној Фејсбук страници EY Serbia Careers.

 

Од дана објављивања задатка, кандидати ће имати месец дана да пријаве трочлани тим и дођу до најбољег решења, које ће најкасније до 3. априла 2016. године доставити жирију на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. .


Студија случаја Start Young - Take the Lead“ осмишљена је тако да средњошколцима омогући да стекну нова знања и вештине које су предуслов за успешан наступ на тржишту рада, да се опробају у решавању реалног пословног проблема кроз примену претходно стечених знања и провере своје лидерске способности, објавила је компанија "Ernst & Young Serbia".

 

Организовано као део ЕY стратегије за развој талената, такмичење је окренуто подршци све распрострањенијих неформалних облика едукације уз посебан осврт на методологију студије случаја.


„Један од највећих изазова тржишта рада у читавом региону је запошљавање младих, док је са друге стране стратегија рада компаније ЕY подршка и запошљавање младих људи без искуства. Циљ овог такмичења јесте да препознамо будуће лидере тржишта а компанију ЕY учинимо синонимом за компанију која развија најуспјешније младе кадрове.

 

Сматрамо да се лидери и покретачи позитивних промена могу препознати од најранијег узраста, због чега посебну пажњу посвећујемо програмима неформалне едукације који су намењени средњошколцима широм Србије.“, истакла је Соња Јовановић, ХР директор компаније ЕY.


Стручни жири који ће оцењивати креативност и применљивост решења чине експерти који долазе из компаније ЕY, Универзитета Сингидунум, банкарског и привредног сектора, а у ће одабрати пет тимова којима ће се пружити могућност да конкуришу за ЕY стипендију до краја школовања.


За најбоље пласиране финалисте Универзитет Сингидунум, као ЕY партнер ће наградити ђаке олакшицама на првој годину студија: првопласираном тиму биће обезбеђена бесплатна школарина на неком од факултета Универзитета Сингидунум док ће другопласирани тим остварити 2/3 умањења школарине.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 01 март 2016 19:55
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија