Кућа Добрих Вести

Login

Четири године стипендирања ученика са изузетним академским потенцијалом

Оцените овај чланак
(1 Глас)

adfdfdБЕОГРАД - Интернационална школа у Београду је већ четврту годину отворила своја врата и у оквиру свог програма стипендирања омогућила четворогодишње образовање једном ученику са изузетним академским потенцијалом.


Овогодишња стипендисткиња, која је претходно похађала основну школу ‘Бановић Страхиња’, је започела школску годину у свом новом интернационалном окружењу, а по завршетку школовања стећиће диплому међународне матуре (International Baccalaureate Diploma).

 

Стипендије се додељују на основу познавања енглеског језика, претходног успеха у школи и учешћа у ваннаставним активностима, постигнутих резултата на пријемном тесту ове школе, као и финансијских ограничења породица кандидата, објавила је Интернационална школа.


„Данас су деца много више информисана него што су то некад била и желе да самостално доносе одлуке. Ипак, велику улогу приликом одабира средње школе и даље имају родитељи, па је њихова подршка приликом уписа и аплицирања за програм стипендирања врло битна. И ове године број пријављених кандидата премашио је наша очекивања. То је за нас најбољи показатељ тога да су и једни и други у нашој школи препознали квалитет образовања и високе стандарде, прилагођене њиховом узрасту и потребама“ изјавио је др Роберт Риш, директор Интернационалне школе у Београду.

                                      Učionicatyty

 

Како кажу у школи, до сада су сви стипендирани ученици већ током самог процеса пријавјивања показали одређени степен адаптибилности на нову средину. Добро су припремљени у смислу својих очекивања, али и разумевања система рада школе, програма наставе и саме средине за учење и сви се добро уклопе. Структура је веома разноврсна у односу на демографске параметре, па тако ИСБ похађају ученици преко 40 националности и култура, захваљујући чему сви веома добро прихватају и негују међусобне културне разлике.


Стипендије Интернационалне школе обухватају накнаду четворогодишње школарине и додатних такси, полагање испита, уџбенике, као и трошкове ваннаставних активности и путовања везаних за иста.


Програм стипендија за школску 2017/2018 годину ће бити отворен на пролеће 2017. године.


За више информација посетите: www.isb.rs

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 18 октобар 2016 18:07
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија