Кућа Добрих Вести

Login

Пoкренут програм подршке предузећима која имају позитиван утицај на младе

Оцените овај чланак
(2 гласова)

konkusrmmladideБЕОГРАД - Незапосленост младих представља изузетно велики проблем у Србији и у 2016. години стопа незапослености међу овом друштвеном групом износила је 34,9% (Анкета о радној снази, Републички завод за статистику).

 

У циљу подршке запошљавању младих, у оквиру немачко – српске развојне сарадње реализује се пројекат под називом Подстицање запошљавања младих, који у сарадњи са Министарством омладине и спорта Републике Србије спроводи Немачка организација за међународну сарадњу (ГИЗ).

 

С обзиром да социјално предузетништво данас представља један од кључних покретача економског и друштвеног развоја, који пружа могућност запошљавања младих из осетљивих група, у оквиру пројекта Подстицање запошљавања младих овај концепт препознат је као иновативан начин за превазилажење проблема незапослености младих и у оквиру пројекта је покренут програм подршке социјалним предузећима у Србији.

 

 

Циљ програма је управо да оснажи она предузећа која директно доприносе запошљавању младих и тиме подстакне даље смањење незапослености међу овом друштвеном групом.

 

Програм пружа прилику да предузећа добију стратешку консултантску подршку у развоју и унапређењу пословања кроз рад са искусним бизнис консултантима и предузетницима, развију сарадњу са ГИЗ-ом и повежу се са сличним предузећима у Србији.

 

Конкурс се реализује у сарадњи са Смарт колективом који обезбеђује подршку у процесу селекције предузећа која ће добити подршку.

 

Коме је намењен програм?

 

Програм је намењен социјалним предузећима која запошљавају младе (18-35 година), запошљавају и радно ангажују младе из рањивих група или доприносе запошљавању младих кроз своје активности.

 

Социјалним предузећима сматрају се сва правна лица која производе добра или пружају услуге на тржишту, на предузетнички и иновативан начин и имају позитиван утицај на друштво.

 

Остали критеријуми: предузеће мора бити регистровано у Агенцији за привредне регистре или одговарајућим регистрима и пословати минимум годину дана; предузеће мора бити у већинском приватном или задружном власништву и регистровано на територији Србије.

 

Шта добијају предузећа у оквиру програма:

 

Свеобухватну анализу пословања и капацитета предузећа, идентификовање кључних проблема у пословању, подршку у дефинисању циљева стратешког развоја предузећа и план консултантске подршке која ће омогућити стабилан раст и максимизирање прихода предузећа;

 

Дугорочну и стратешку подршку од стране бизнис консултаната са искуством у вишим нивоима менаџмента корпоративног окружења или у успешном вођењу сопственог бизниса;

 

Могућност да конкуришу за набавку основних и обртних средстава неопходних за развој пословања (опрему, алате, репроматеријал, сировине итд.);

 

Прилику да се повежу са сличним предузећима у Србији.

 

Како се пријавити?

 

Пошаљите  пријаву на е-мејл адресу Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. до 29.09.2017.године у 23:59 часова.

Пријава треба да обухвата:

 

1. Попуњен формулар

 

2. Додатну документацију – Копију решења о упису у Агенцији за привредне регистре; скениран годишњи финансијски извештај за 2016. годину и својеручно потписану изјаву да предузеће не потпада ни под једну категорију предузећа којима није дозвољено учешће у програму.

 

Све потребне информације и смернице за подношење пријава можете наћи на www.odskoledoposla.org/integralni-pristup/podrska-socijalnom-preduzetnistvu/.

 

 

Сва питања у вези пријављивања на конкурс можете поставити путем електронске поште Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. .

 

Извор: Sens.rs/Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 27 септембар 2017 21:57

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија