Кућа Добрих Вести

Login

Jачање омладинског предузетништва заједнички циљ ПКС и Фондације Новак Ђоковић

Оцените овај чланак
(2 гласова)

markoijecassssssБЕОГРАД -  Како би пружили подршку едукацији и промоцији младих предузетника, групацији која је у сталном порасту у Србији, данас је потписан Меморандум о сарадњи између Новак Ђоковић Фондације и Привредне коморе Србије. 

 

Овај важан споразум, који ће омогућити младим генерацијама да се контунуирано развијају и усавршавају, потписали су Јелена Ђоковић, директорка магазина Оригинал и национална директорка Новак Ђоковић Фондације и Марко Чадеж, председник ПКС.

 

„Заједнички нам је циљ да сачувамо потенцијал који имамо, да из Србије одлазе производи, а не људи“, рекао је Марко Чадеж, председник Привредне коморе Србије након потписивања Меморандума. Млади људи показали су да имају креативне идеје, а ми им помажемо да лакше оснују фирме и определе се за посао који најбоље раде, истакао је Чадеж.

 

Привредна комора Србије спроводи низ активности фокусираних на јачање омладинског предузетништва, имамо активан Савет за омладинско предузетништво и читаву службу која помаже младима да савладају све изазове предузетништва, додао је председник Коморе. Истиче да је Фондација Новак Ђоковић много урадила да Србија буде лепше и боље место за младе и креативне људе.

 

Једна од главних идеја сарадње ПКС и Фондације јесте промоција предузетника и предузетништва у магазину Оригинал, пројекту Фондације Новак Ђоковић. У плану је и организовање конференције о предузетништву на јесен, као и континуирани наставак промоције предузетништва у нашој земљи, са циљем повећања броја младих предузетника.

 

„Предузетништво заслужује највећу пажњу и подршку и то на више нивоа – потребно је охрабрити људе да верују у своје идеје, олакшати им почетак посла, јер они који сами раде, запошљавају себе и друге, пролазе кроз разне изазове. Дуго сам размишљала како можемо да им помогнемо и зато смо одлучили да наш пројекат Оригинал буде у сваком тренутку отворен за све њихове приче, за умрежавање предузетника, за покретање дебата како би се њихови проблеми решили и олакшали“, истакла је Јелена Ђоковић.

 

Како је објаснила, Меморандум и промоција младих предузетника у Оригиналу само почетак сарадње Фондације и ПКС.

 

„И Новак и ја желимо да производе наших људи представимо широм Србије јер имамо чиме да се поносимо. Данас се заједница Даре то бе Оригинал упознала и сада само можемо бити већи. Бескрајно хвала Привредној комори Србије и Марку Чадежу на томе што су препознали наше намере и пружили подршку пројекту, јер предузетницима је важно да у сваком тренутку имају институционалну потпору. То сада јесте случај и зато верујем да смо на добром путу“, додала је Ђоковићева.

 

Једна од првих активности у оквиру пројекта биће организација јесење конференције Даре то бе Оригинал, на којој ће кроз панелски, изложбени и сајамски део бити представљен велики број домаћих предузетника и њихове идеје.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 09 мај 2018 22:49

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија