Кућа Добрих Вести

Login

О нама

Идеја водиља за пројекат интернет новина „Кућа добрих вести“ родила се у мени пре много година, да не кажем деценија, али су се тек сада, изгледа, "све коцкице сложиле", да би могао да постане и реалност. У свету је, наиме, толико лоших вести које су преплавиле нашу стварност (бар како их одабиру за емитовање уредници готово свих медија). Тако када укључимо телевизију, радио, отворимо новине, из њих просто куљају негативне информације, као да на свету нема баш ничег лепог и позитивног, као да је тама заклонила светлост.

Наравно да није тако. Због чега уместо ударних вести о томе колико је људи погинуло у саобраћајним несрећама, ко је кога убио, опљачкао, унесрећио, не бисмо слушали или читали вести о томе колико је беба рођено, колико је наше деце добро, талентовано и успешно, зашто не бисмо читали испричане приче такозваних обичних људи, њихових живота, стремљења и надања, неоткривених талената, њихове поруке младима и онима који одлучују о њиховој судбини.

Овај електронски лист ће бити информативног, а пре свега, образовног карактера са жељом да покаже све оно добро у људима, да позитивним примерима и причама подстакне и друге људе да слично раде, да их подстакне на добро, на хуманост, на умереност у животу, проналажење среће у "малим стварима", јер наше мало некоме може пуно да значи. Даваће препоруке и савете стручних, образованих људи у појединим областима, од здравог начина живота, исхране, препорука о томе како, на пример, садити одређене биљне културе, уз видео прилоге, како пружити хитну помоћ неком у невољи. Писаћемо о многим дивним местима и људима у нашој Србији и другим земљама, кроз форме интервјуа и репортажа, па све до скривених кутака историје, науке, до спорта као "Часне игре", уз подстицање развоја и улагања друштва у такозване "мале спортове" којима је помоћ неопходна.

Посебну пажњу даваћемо пројектима и институцијама за запошљавање људи, уз писање о примерима остварених идеја кроз подстицајна средства за самозапошљавање, даваћемо примере успешних малих и средњих предузећа, као и примере рада и ангажовања људи са посебним потребама како би њихове животне приче и непрекидна борба били подстицај и другим људима са сличним потребама да се не предају у животу већ пруже оно најбоље од себе.

Овај лист је, у ствари, пројекат којим бих желела да се људи мало размрдају и пробуде своју добру страну стављајући је као морални бедем насупрот свих зала и зла које нас окружује, а чији ми део никако не морамо и не смемо бити. Упутимо добре мисли и поруке сваком ближњем, почевши од првог комшије, дивним акцијама које би сами организовали, а у које би били укључени посебно млади људи како би их привукли да уместо на улицу, са свим њеним искушењима, уђу, на пример, у свет спорта, пољопривреде, гајења биљака, или неких других области (самосталног бизниса и слично), подстакнимо у њима таленте, помозимо им да лакше пронађу свој пут.

Нека моба поново заживи у народу, помозимо бар комшији, уколико му је помоћ потребна, људима у невољи, хајде да заједно изградимо нечију кућу, да људи не буду без крова над главом, помозимо старима и болеснима бар лепом речју и пажњом која је често већ сама по себи некоме довољна. Да зна да није на овом свету сам.

Ради реализације ових обичних, нормалних људских ствари "Кућа добрих вести" ће покретати многобројне акције, позиваће на сарадњу све људе добре воље и сличних размишљања, да заједнички стварамо бољи, моралнији и часнији свет и људе у њему, за бољи живот свих нас и наше Планете. Јер наше је само оно што другима дамо, порука је добро знана, али мало примењивана и основни је мото нашег портала.

У оквиру наших интернет новина биће, између осталих, и следеће рубрике: "Часна игра" (спорт), „Боље спречити него лечити” (здравље, савети за правилну и здраву исхрану и живот", затим рубрике посвећене науци - Теслианум, пољопривреди – повратку младих и свих других заинтересованих на село, органској производњи хране, етно туризму, деци, ђацима, младима и њиховим интересовањима, култури. Кроз рубрику “Мостови” настојаћемо да повежемо све сличне пројекте и идеје у нашој земљи, региону, свету.

„Кућа добрих вести“ заинтересована је за сарадњу са свим људима добре воље и жеље да своје таленте прикажу читаоцима, уз поруку хајде да одмах и сада учинимо нешто за себе и једни за друге, не чекајући на државу и институције, већ кроз своје примере, идеје и поруке подстакнимо и надлежне да нешто конкретно предузму, сада и одмах, свугде где је то потребно. Између осталог, заложимо се сви да се донесе закон да више од половине вести које се емитују у нашим медијима буду позитивне, подстицајне, садржине. Позивамо и предузећа да буду пријатељи нашег пројекта и да заједнички помажемо свима којима је помоћ неопходна.

Интернет новине „Кућа добрих вести“ излазиће у ћириличном, а ускоро и латиничном издању за подручје Србије и целог региона, надамо се већ током идућег месеца, а потом и у енглеској и руској, а зашто не једног дана и некој другој језичкој верзији, када се нашој малој заједници волонтера, јаве и други људи добре воље, међу којима су и преводиоци, као и фирме које би нам помогле да се добре вести што пре и што даље прошире.

С поштовањем,

Агнеза Трпковски
оснивач и главни и одговорни уредник

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија