Кућа Добрих Вести

Login

Јубиларни 85. Међународни пољопривредни сајам

Оцените овај чланак
(2 гласова)

kjdkjfkdjkfdНОВИ САД - Пољопривредни сајам У Новом Саду званично се отвара сутра и трајаће до 21. маја.


Око 1.500 излагача из 30 земаља наступиће на 85. међународном поqопривредном сајму од 15. до 21. маја, а представљени производи и услуге стужу из укупно 60 земаља, речено је на најавној конференцији за новинаре на Новосадском сајму.


Новосадски сајам у 2018. години обележава више значајних јубилеја. Посебно се издвајају 95 година постојања Новосадског сајма, јубилеј Међународног пољопривредног сајма који ће бити одржан 85. пут и 130 година од како је организовано прво оцењивање квалитета и од када је први пут одржана Изложба појопривредних производа у Новом Саду.


По речима генералног директора Новосадског сајма Слободана Цветковића, Међнародни пољопривредни сајам је огледало аграра и пружа увид у најактуелније теме и трендове у овој привредној грани, што је важно и за наше тржиште, али и за шири регион, јер повезује привреду Србије и земаља из региона с државама из целог света.


Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић свечано ће отворити сајам, а на церемонији отварања ће говорити и Њ.Е. Фредерик Мондолони, амбасадор Републике Француске у Србији, Вук Радојевић, покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство, Милош Вучевић, градоначелник Новог Сада и Слободан Цветковић, генерални директор Новосадског сајма.


Земља пријатељ 85. међународног пољопривредног сајма је Француска, а у оквиру колективних изложби ће се представити и привредници из Аустрије, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Холандије, Италије, Израела, Кине, Мађарске, Шпаније и Туниса.

 

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде и ове године је подржало организовање Националне изложбе стоке, на којој ће бити 1.600 живих експоната. У оквиру изложбе „Квалитет више“ биће представљени органска производња, производи са географским пореклом, производи са ознаком српски квалитет и први пут зантске пиваре.


Као и увек, изузетно богата и разноврсна биће Изложба пољопривредне механизације, која ће ове године окупити више излагача него лане, а при куповини биће одобравани попусти од 3 до 10 одсто. Поред чланица Пословног удружења увозника и извозника пољопривредне механизације, представиће се и други дистрибутери и заступници који послују у нашој земљи, као и компаније из Аустрије, Чешке, Индије, Италије, Немачке, Турске, Румуније, Словеније и Украјине.


Током 85. међународног пољопривредног сајма у Конгресном центру ће бити одржавани стручни скупови, конгреси, предавања и конференције на којима ће привредници и стручњаци из многих области размењивати знања и искуства.


Традиционално се за посетиоце с купљеним улазницама организује Поклон-игра, а ове године припремљена су три вредна поклона - два тракатора ,,беларус 622” и ,,john deere 5045" wd", као и рото фреза ,,хисарлар”.


Капије Новосадског сајма отворене су од 9 до 19 часова.

                                                    
Сајамски попусти за куповину врхунске пољопривредне механизације


Овогодишњи Пољопривредни сајам обележиће национална изложба стоке, изложба органске хране и производа са ознаком геопорекла, Б2Б сусрети, велики број пословних дешавања у Конгресном центру, Поклон-игра за посетиоце и као најзначајнији сегмент изложба пољопривредне механизације. 


,,За Изложбу пољопривредне механизације, која чини трећину отвореног излагачког простора, сваке године је изузетно интересовање посетилаца. Све што је изложено на најпрестижнијим самовима у свету биће изложено у Новом Саду. Верујем да ће посетиоцима бити интересантни попусти, које ће одобравати чланице Пословног одружења, као и финансијске институције. Ти попусти ће бити од 3% до 10%. Изложба пољомеханизације заузеће трећину изложбеног простора. Задовољство представља и чињеница да ће се на Саму појавити и ИМТ који је купио индијски ТАФЕ", најавио је извршни директор Новосадског сајма за сајамску делатност Борис Надлукач.


Пословно удружење увозника и извозника пољопривредне механизације на Сајму наступа са 20 чланица. Поред њих, уз друге заступнике и дристрибутере који послују у нашој земљи, пољопривредну механизацију, машине и опрему ће представити и фирме из Аустрије, Чешке, Индије, Италије, Немачке, Турске, Румуније, Словеније и Украјине. Међу излагачима ће ове године бити и Унија произвођача пољопривредне механизације Италије.


,,Пољопривредни сајам је традиционално место где буду изложени награђени експонати са сајмова у Болоњи, Хановеру или Паризу. Посетиоци ће видети идентичне или модификоване моделе ових машина. Све у складу са мотом 'Паметне технологије, зелена будућност'. Не може се заобићи питање финансирања. Биће ту фондови Просперитати, национални фондови, ИПАРД, рекао је генерални секретар Пословног удружења увозника и извозника пољопривредне механизације Ђорђе Мишковић.


У оквиру Удружења представиће се фирме Агроцесла, Агриматко, Агроглобе, Агромеханика АЦ, Агропанонка, AgroTech,  Агроуниверзал, Агровојводина механизација, Алмекс, Делта Аграр, ФПМ Агромеханика, Интер Аграр СРБ, ИТН ГРОУП, Југометал, КИТЕ ДОО, Коса Трejд, Милуровић Комерц, РТИ, Стефан Ариље и  Titan Machiner. 


Директор продаје у Агропанонци Александар Швоња каже да ове године улазе у трећу деценију излагања на сајму: ,,Ове године ћемо поклонити 22. трактор. Срећан добитник ће освојити трактор од 62 КС вредан 19.000 евра. Поклонићемо и рото фрезу. Излагаћемо на два штанда на 1.900 м2. Трактори које ћемо изложити у распону су од 19.000 до 53.000 евра".

 

                                                                       Disco

 

Диско најтежи бик, Вили звезда


Бик сименталске расе, по имену Диско, 2011. годиште, тежак 1600 килограма, биће највеће живо грло стоке изложено на 85. међународном пољопривредном сајму.


Диско је комбинација чувене линије Дионис и Wинипег, од оца Диадоре и мајке Зиноде, једне од најбољих аустријских крава, а погледима посетилаца изложиће га Сточарско ветеринарски центар Крњача који доноси и сименталца Вилија тешког 1380 и Фратела, бика шароле расе од 1400 кг.


Украс штале Новосадског сајма биће и Малиша од 1560 кг, Раденка Јеремића, са Пољопривредног газдинства „Јеремић“, Салаш Црнобарски. Ненад Николић, из села Батинац код Ћуприје, прошле године је на Сајам довео најтежег бика Кокана, ове године изложиће његовог потомка Тајсона, тешког 1350 кг. Осим Тајсона и Вилија – потенцијалну звезду 85. међународног пољопривредног сајма. Вили је белгијско плаво говече, расе која ће први пут бити виђена на Новосадском сајму. Стар је непуних годину дана, а тежак око 600 кг. Једна грешка на гену је одговорна за огроман раст мишића код белгијског плавог говечета, те је то раса веома изражене мишићавости. Управо због тога их често зову и бодибилдерима међу говедима.

 

                                                                  organskaIMG s

 

Војводина Гастро Регион


Новитет на Пољопривредном сајму у 2018. години биће поставка у Хали 1а.


Под називом Војводина Гарстро Регион представиће се мали произвођачи хране и пића из Војоводине. Наступају под покровитељством Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство и Покрајинског секретаријата за привреду и туризам. Наступом на Сајму ће им бити омогућено да широком тржишту представе своје производе и да се промовишу како домаћим тако и страним излагачима и посетиоцима.


Нова је и изложба „Квалитет више“ коју у Хали 6 организује Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде. У циљу повећања конкурентности биће представљена органска производња, производи са географским пореклом, производи са ознаком Српски квалитет, као и занатске пиваре.

 

Први пут ће на Пољопривредном сајму бити одржан и Пролећни фестивал вина, који се у Конгресном центру организује 18. и 19. маја, а понудиће вина, ракије и гастрономске специјалитете.

 

Извор: Кућа добрих вести/Новосадски сајам

 


Последњи пут измењено уторак, 15 мај 2018 10:11

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија