Кућа Добрих Вести

Login

Сачувајмо наше шуме

Оцените овај чланак
(2 гласова)

sumaaaaaБЕОГРАД - Предстојећи излети у оквиру првомајских празника, нагла појава високих температура и интензивно обављање пољопривредних радова погодују настанку шумских пожара.


Како се услед повољних временских прилика очекује појачано присуство грађана у природи, у намери да се предупреди настанак већег броја шумских пожара, Министарство пољопривреде и заштите животне средине апеловало је на грађанe да:


- не врше неконтролисано паљење ватре при извођењу пољопривредних радова;
- да се одговорно понашају при одласку у природу;
- не пале ватру на отвореном простору у природи уколико та места нису за то предвиђена (видно обележена) и обезбеђена;
- уколико уоче заосталу ватру, покушају да је угасе ако је то безбедно или о томе обавесте најближу ватрогасно-спасилачку јединицу при министарству надлежном за унутрашње послове;
- уколико уоче већи пожар, одмах обавесте МУП Републике Србије-Сектор за ванредне ситуације, односно најближу шумску управу.

 

Министарство пољопривреде и заштите животне средине, такође, позива и еколошке покрете, Покрет горана Србије, Ловачки савез Србије, Удружења грађана љубитеља и заштитника природе као и друге невладине организације, да подрже апел и укључе се у оквиру својих надлежности и могућности у заштити шума од пожара.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 30 април 2015 21:37
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија