Кућа Добрих Вести

Login

Италија на Пољоприредном сајму у Новом Саду

Оцените овај чланак
(2 гласова)

italinatradagenceБЕОГРАД - У организацији Италијанске агенције за спољну трговину (ICE) данас је одржана конференција за новинаре на којој је најављено одржавање колективне италијанске изложбе на предтсојећем јубиларном 85. Међународном пољопривредном сајму у Новом Саду.

 

Конференцију је отворила Марина Скоњамиљо (Marina Scognamiglio), директор београдске канцеларије ICE Агенције, истакавши да је ово већ шесто узастопно колективно учешће италијанских фирми из сектора пољопривредне и прехрамбене производње на новосадском сајму, где ће се ове године на изложбеном простору од 420 м² у Хали 1 представити чак 20 фирми, међу којима произвођачи воћних расада, машина за третирање воћа и поврћа, опреме за кланице и пољопривредних машина и прикључака. На италијанском штанду ће током трајања сајма бити присутни и представници најважнијег италијанског удружења произвођача пољопривредних машина „Federunacoma“.

 

И овог пута београдска канцеларија ICE Агенције организује посету делегација увозника и дистрибутера пољопривредне опреме из 8 земаља региона а у програму је и одржавање стручног семинара посвећеном технологијама у области воћарства на којем ће италијански произвођачи и воћари поделити своја искуства са српским колегама.

 

Представницима медија се обратио и Амбасадор Италије Карло Ло Кашо (Carlo Lo Cascio) који је подсетио на већ традиционално одличне билатералне односе између Италије и Србије који прате један континуирано позитиван тренд раста и развоја како у погледу трговинске размене, тако и на институционалном плану. У оквирима интензивне сарадње између двеју земаља, пољопривредно-прехрамбени сектор заузима веома значајно место, а Међународни сајам пољопривреде у Новом Саду представља суштински моменат размене и сусрета, истакао је Амбасадор Ло Кашо.

 

Значај билатералних италијанско-српских односа у области пољопривреде подвукао је државни секретар Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије Сенад Махмутовић, а о успешној досадашњој сарадњи са Италијанском агенцијом за спољну трговину ICE и о могућностима за њено даље унапређење говорио је директор Новосадског сајма Слободан Цветковић, који је уједно истакао да је квалитетом понуде својих излагача али богатим пратећим садржајима Италија поставила нове стандарде када је реч о учешћу једне стране земље на овој важној међународној манифестацији.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 08 мај 2018 23:11

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија