Кућа Добрих Вести

Login

ПОЗНАТА ИМЕНА: Десет финалисткиња за „Инжењерку године“

Оцените овај чланак
(3 гласова)

inzinjerrrrrrУ оквиру иницијативе коју су покренули Привредна комора Србије, компанија Сиеменс Србија и удружење „Инжењерка године“, изабрано је 10 финалисткиња избора за „Инжењерку године“, а једна од њих у јуну ће бити проглашена инжењерком за 2024.

 

Ова иницијатива је прошле године први пут реализована у Србији са циљем да се јавности представe инжењерке из различитих компанија и институција, оне које би својом личношћу и радом могле да буду пример и инспирација младим женама, посебно ученицама средњих школа које се налазе пред избором будућег занимања.

 

 

Финалисткиње избора за најинспиративнију жену инжењерске струке у 2024. години у Србији су: Др Драгана Бајовић, Факултет техничких наука Универзитета у Новом Саду, ванредна професорка Катарина Боберић, Continental Automotive Serbia, водећа инжењерка Зорана Вукичевић, Vega IT, софтвер инжењерка Др Тијана Героски, Факултет инжењерских наука Универзитета у Крагујевцу, доценткиња Жељана Грбовић, Институт БиоСенс, истраживач Др Милана Гутеша Божо, Термоинжињеринг Зрењанин, директорка Сектора за истраживање и развој Милена Недељковић, Teva Pharmaceuticals, сениор инжењерка за амбалажу Александра Петровић, Електропривреда Србије (Хидроелектрана Зворник), водећа машинска инжењерка Јована Станојевић, Johnson Electric Ниш, сениор процесна инжењерка Др Лидија Томић, Висока школа струковних студија Ваздухопловна академија, инжењерка ваздушног саобраћаја

 

 

У фокусу овог избора нису инжењерска достигнућа кандидаткиња, већ њихов потенцијал да буду пример и инспирација младим женама приликом одабира будућег занимања. Кључни критеријум у одабиру ових 10 финалисткиња била је разноликост и намера да се јавности у Србији представи богат спектар различитих инжењерских и образовних профила, каријерних развоја (производња, истраживање и образовање) и додатних фактора као што су: радно искуство, величина организације, регионална заступљеност итд.

 

О томе ко ће међу 10 финалисткиња понети награду „Инжењерка године“ одлучиваће жири састављен из четири групе чланова (кандидаткиње међу собом, представници медија, ученици и професори средњих школа, представници организатора и партнера). Свечано проглашење „Инжењерке године“ биће одржано 4. јуна на догађају у Привредној комори Србије.

 

Детаљније информације о овој иницијативи као и биографије финалисткиња доступне су на веб-сајту www.inzenjerka-godine.rs као и на LinkedIn профилу Inženjerka godine Srbija.

 

 

Извор: Кућа добрих вести

 

 


Последњи пут измењено уторак, 14 мај 2024 15:43

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија