Кућа Добрих Вести

Login

Нова Конференција о Тесли у Њујорку почетком јануара

Оцените овај чланак
(8 гласова)

nikola1ЊУЈОРК - Теслина научна фондација (Тesla Science Foundation) другу годину за редом, организоваће Тесла комеморативну конференцију 11. јануара 2014. у хотелу Њујоркер у Њујорку.

Овогодишња тема конференције је - увођење Николе Тесле у наставни план и програм.
“Ово је најновија мисија Теслине научне фондације чији је главни циљ увођење имена и дела Николе Тесле у школске програме широм Сједињених Држава и света”, истиче Марина Швабић, извршни директор Теслине научне фондације у Њујорку.
Главни предавачи на ову тему биће Џејн Алкорн, председник Теслиног научног центра у Ворденклифу, Џозеф Сикорски, редитељ документарног филма Фрагменти са Олимпуса: визија Николе Тесле и Марк Пасио, самостални истраживач, уредник и водитељ радио емисије “What on Earth is Happening“.
Највећи светски умови, научници, инжењери, тумачи алтернативне енергије, експерти иновација, уметници и Тесла ентузијасти ће се окупити на овој једнодневној конференцији и одати част Николи Тесли.
На овој јединственој смотри Теслиних ентузијаста, иноватора и научника, присутни ће имати прилику да се упознају са најновијим истраживањима из области у којима је Тесла радио. Неки од главних предавача су Александар Протић - Никола Тесла: прошлост и будућност, Гери Петерсон – Теслин колут и светски бежични систем, Рејчел Милер - Тесла и роботика: Розалија пројекат за чисте океане, доктор Владимир Вујичић – систем елиминације нетехничких губитака електричне енергије, профессор Филип Балдвин – емотивна топографија: коришћење можданих таласа у изради архитектонске стварности, Брајан Јетсер: Теслина интерактивна апликација и динамични постери, као и представници Института за електрични и електронски инжењеринг.

Додела награде „Теслин дух“

Као и прошле године, вечерњи сати су резервисани за доделу награде „Теслин дух“. Ове године значајан је број добитника овог признања за иновације у различитим пољима. По први пут, Никола Лончар, оснивач и председник Теслине научне фондације ће доделити велики „Теслин дух“ трофеј за најзначајнији допринос у 2013., по одабиру публике. Пријем ће бити организован у Великој балској дворани Њујоркер хотела од 21 час.
Никола Тесла је дао своје највеће доприносе светским научним и технолошким развојима као научник и проналазач ротационог магнетног поља, као и комплетног ситема производње и дистрибуције електричне енергије, засноване на наизменичној струји.
У међународном систему мерења (СИ), Теслино име носи јединица електромагнетне индукције. Тесла је такође изумео високофреквентну струју, као и високонапонски трансформатор познатији као Теслин колут.

Циљ Теслине научне фондације је промоција лика и дела Николе Тесле кроз подизање свести о његовим достигнућима и доприносима 21. веку. Ово подразумева промоцију његових патената и иновација које су примењиве у скоро свим модерним потребама.

                                                                                                  Извор: Кућа добрих вести/Tesla Science Foundation


Последњи пут измењено среда, 25 децембар 2013 00:14
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија