Кућа Добрих Вести

Login

Изабрани полуфиналисти на такмичењу за најбољу технолошку иновацију

Оцените овај чланак
(4 гласова)

inovacijeeeeeБЕОГРАД - На Такмичењу за најбољу технолошку иновацију у Србији за 2014. за два полуфинала квалификовало се 12 тимова који ће пред стручним жиријем бранити примењивост своје иновације на тржишту.

 

У току је јубиларно 10. Такмичење за најбољу технолошку иновацију (НТИ) у Србији које организује Министарство просвете, науке и технолошког развоја у сарадњи са Факултетом техничких наука из Новог Сада, Привредном комором Србије, Заводом за заштиту интелектуалне својине, Радио телевизијом Србије и Радио телевизијом Војводине. Ово такмичење се одржава и на територији Републике Српске, у сарадњи са Министарством науке и технологије Републике Српске.

 

Након треће селекције Такмичења, у Привредној комори Србије потенцијалним инвеститорима- члановима жирија представио се 41 одабрани тим са својим презентацијама у трајању од 5 минута по тиму.

 

Након презентација жири је квалификовао укупно 12 тимова за два полуфинала која ће се одржати 2. децембра у Новом Саду и 5. децембра у Крушевцу. Изабрани полуфиналисти су: EcoCoalBriguette из Зајечара, Свездрав из Богатића, Еони из Београда, IoTWear из Панчева, Bactoland из Београда, ОБЛО из Новог Сада, Хорнетси из Крушевца, Pirsteel из Ниша, GreenAigiz Новог Сада, BBN из Београда, Рибари из Зрењанина и Reting из Београда.

 

На конкурс за НТИ 2014 пријавио се 141 тим - 127 из Србије и 14 из Републике Српске. Велики број иновација је био из области пољопривреде - 19 одсто од укупно пријављених. У протеклих девет година кроз такмичење је прошло преко 1600 тимова са преко 6000 учесника. Само на основу учешћа на Такмичењу и знања које су стекли током обуке, створено је преко 70 нових предузећа са неколико стотина нових радних места.

 

Циљ Такмичења НТИ 2014 је промовисање предузетничке климе у Србији и помоћ потенцијалним и постојећим високо-технолошким предузетницима, који су спремни и способни да сопствене идеје и инвенције преточе у тржишно валоризоване иновације.

 

Учешће на Такмичењу, осим награда, свим такмичарима обезбеђује: бесплатну стручну помоћ у виду едукације кроз тренинге и консалтинг, бесплатну медијску подршку и континуирано праћење и помоћ у годинама које следе након завршеног учешћа на Такмичењу.

 

Само шест тимова ће у Финалу, уживо на РТС-у 26. децембра имати прилику да учествује у освајању наградног Фонда и промовишу своје иновације широј јавности.

 

Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено понедељак, 01 децембар 2014 10:34
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија