Кућа Добрих Вести

Login

Успешна научница на челу Центра за промоцију науке

Оцените овај чланак
(3 гласова)

naucnicaaaaaБЕОГРАД - Управни одбор Центра за промоцију науке (ЦПН) једногласном одлуком именовао је за вршиоца дужности директора једну од најуспешнијих младих научница из Београда, др Зорану Курбалију Новичић.

 

 

Одлука је донета на седници у понедељак 9. марта, након што је министар, др Срђан Вербић, дао сагласност за ово именовање.


Нова в.д. директорка Центра, Зорана Курбалија Новичић је научни сарадник на Институту за биолошка истраживања „Синиша Станковић“. Рођена 1979. године, докторирала је 2009. на теми из популационе генетике, објавио је Центар за промоцију науке.


Недавно је освојила престижни Марија Кири грант који ће јој од јесени 2015. oмогућити двогодишњи боравак у Центру за еволуциону биологију на Универзитету у Упсали. Упоредо са запаженом научном каријером, Зорана Курбалија је водила бројне пројекте из научне комуникације и промоције науке.


Именовањем вршиоца дужности директора отклоњене су многе препреке које су отежавале рад Центра последњих месеци. Томе је претходило постављање нових чланова Управног одбора Центра. Одлуком Владе Србије од 5. марта, након четири године, Центар је коначно добио Управни одбор са пуним саставом од пет чланова и сада га чине: др Богољуб Зечевић, председник и чланови Иван Радетић, др Милован Шуваков, Слободан Бубњевић и Иван Умељић.


Нови Управни одбор је прву седницу одржао у суботу, 7. марта, у 10 часова, на којој је поред више одлука значајних за рад Центра, једногласно констатовано да је четворогодишњи мандат досадашње директоре, Александре Дрецун, истекао 4. марта 2015. године.

 

У складу са Статутом, Управни одбор ће расписати конкурс за избор новог директора у наредних месец дана.

 

У међувремену, Центром ће управљати нови вршилац дужности директора.


Центар за промоцију науке је државна установа која је од свог оснивања 2010. године покренула на стотине научнопопуларних програма у Београду и широм Србије. Захваљујући овим именовањима, програми Центра се настављају са додатним интензитетом. Запослени и сарадници већ спремају нова изненађења, нове идеје и занимљиве програме, са неизмењеним циљем ширења научне писмености у Републици Србији.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 10 март 2015 21:05
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија