Кућа Добрих Вести

Login

Србија на Олимпијским играма у Роботици

Оцените овај чланак
(3 гласова)

robotika454545БЕОГРАД - Репрезентација Србије се такмичи на првим годишњим Међународним олимпијским играма у роботици које ће бити одржане од 16. до 18. јула 2017. године у Вашингтону.


Тим Републике Србије чине ученици гимназије Креативно перо, српске гимназије Никола Тесла из Будимпеште и XII Београдске гимназије и оформљен је на позив организатора пројекта – Интернационалног ФИРСТ комитета (FIRST Global).


У овом значајном пројекту за сада су учешће пријавила 164 национална тима широм света која ће се такмичити у две алијансе. Тимове чини по седам ученика и један ментор. Дуеле ће водити по три тима из обе алијансе, а заједно морају да реше један од великих проблема данашњице – чиста пијаћа вода за све.


Основни циљеви пројекта су:


- Јачање свести о важности СТЕМ каријере
- Подршка интеркултуралној сарадњи.


Шта је СТЕМ?


СТЕМ представља курикулум који кроз четири дисциплине - наука (Science), технологија (Technology), инжењерство (Engineering) и математика (Mathematics) повезује кроз интердисциплинарни приступ те уместо да се наведене области истражују засебно као одвојени предмети, интгрисане су у јединствену парадигму учења и истраживања.
Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 12 јун 2017 12:47
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија