Кућа Добрих Вести

Login

Омладински туризам у Србији

Оцените овај чланак
(0 гласова)

omladinskiturizammmmmmСајам туризма у Београду ове године представио је још један сегмент туристичке понуде – омладински туризам, један од најпопуларнијих облика туризма који значајно учествује у укупним туристичким кретањима. Омладинци воле да путују и увек су спремни да упознају нова места.

 

Посетиоци Сајма туризма у Београду имали су прилику да се упознају са организацијом “Србија за младе”, која већ осму годину промовише и популаризује омладински туризам.

 

Дарко Гавриловић, потпредседник УО “Србија за младе”, је истакао да су се пре осам година млади интелектуалци окупили у овој организацији са жељом да својим вршњацима у земљи и свету промовишу дестинације Србије, повећају мобилност младих и изграђују културу путовања. Да представе Србију из једног новог и атрактивног угла, Србију из угла младих како би се направио искорак ка другачијој перцепцији Србије као динамичне, атрактивне и изазовне дестинације, као и унапређивање имиџа у међународним оквирима и да је на тај начин представе и покажу својим вршњацима у свету.

 

Сарађују са средњим туристичким школама и факултетима пружајући могућност стицања праксе. Едукацијом студената и младих шире значај путовања Србијом кроз организоване презентације на факултетима и у средњим школама.

 

Бележи се константан раст заинтересованих за овај вид туризма, упознавање са природним лепотама Србије. не само код младих , већ и код мало “старијих”. Свако је добро дошао. “Србија за младе” је до сада водила преко осам хиљада људи на једнодневне и вишедневне туре по Србији. Једном приликом, две госпође, пензионерке су кренуле са њима. Носе предивне утиске, а и задале су домаћи задатак дупло млађима.

 

На Сајму туризма се могло видети велика заинтересованост за овај вид туризма. Осим младих, долазили су родитељи са децом, али и пензионери. Сви жељни активног одмора који ће провести у Србији. У једном дану се могу ресетовати и напунити батерије.

 

Србија за младе је организација чији су циљеви усмерени на промоцију и развој омладинског туризма Србије, активизам младих, едукацију, хуманитарни рад, екологију и одрживи развој. Кроз креативне и авантристичке пројекте и программе промовишу природне лепоте, културу, занимљивости, догађаје и манифестације у Србији.

 

Србија за младе промовише и популаризује рецептивни туризам уз креативне и авантристичке пројекте и програме прилагођене младима.

 

Група намењена првенствено промоцији омладинског туризма Србије, као и промоцији природе, културе, занимљивости, догађаја и манифестација, едукацији и развоју предузетништва младих уз друштвену и еколошку одговорност.

 

Специјални резерват природе Увац и еколошка акција чишћења за затварање сезоне! Раме уз раме са младим људима су и представници СРП Увац, ТО Златар и из смештаја Ванилла из Сјенице.

 

Водич кроз Србију у вашем џепу

 

Доживите Србију на модеран, креативан и динамичан начин. Придружите се откривању најзанимљивијих идеја за путовање, будите део мреже посвећене једном циљу - креирање информисаног путника.

 

Сазнајте које су актуелне манифестације у Србији, који су градови најатрактивнији и која су места најбоља за провод. Пронађите по Вашој мери идеалан смештај, кафић или ресторан, место за забаву, уживање и авантуру, или пак природни и културни контакт са дестинацијама у Србији. Циљ апликације је да помогне људима да донесу праву одлуку шта је потребно видети на путовању, да на забаван начин инспирише и мотивише.

 

Апликација садржи хиљаде туристичких атракција (ПОИ) разврстаних у 30ак категорија уз фото галерије и сажете утиске о местима из целе Србије, као и коментаре других путника. Андроид апликација “Србија за младе” вам помаже да постанете информисани путник.

 

Преузмите андроид апликацију "Србија за младе" бесплатно и крените у истраживање лепота Србије. Линк за преузимање апликације је ОВДЕ.

 

“Србија за младе” сваки викенд Вас води на чист ваздух, да дишете пуним плућима, слушате најбољу музику, упознате се са извођачима, птицама. Спавате у хотелу са миллион звездица, под ведрим небом. За осветљење је задужен Месец. У висине и дубине. Освојите планинске врхове прелепе Србије, зароните у дубине Увца, Каблара и Дунава, крстарите, откријте бајковита места. Упознајте видиковце и пејзаже од којих застаје дах. Освојите Миџор у ноћи пуног Месеца. Упознајте другачију Србију, атрактивну, динамичну и изазовну дестинацију.

 

“Србија за младе” открива лепоте Србије и деле позитивну енергију са Вама.

 

Више о овој организацији можете прочитати на www.srbijazamlade.rs.

 

Промовишу дестинације Србије младима у целом свету. Можете их наћи и на друштвеним мрежама Фајсбук и Инстаграм.

 

Извор: Кућа добрих вести


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија