Кућа Добрих Вести

Login

Данас се обележава Светски дан туризма

Оцените овај чланак
(5 гласова)

header4444БЕОГРАД - Светски дан туризма биће обележен данас, са циљем развијања свести међународне заједнице о важности те привредне гране и њених вредности.

Светски дан туризма 2013 у фокус ставља промовисање улоге туризма у очувању светских вода, а под називом: ,,Заштита као наша заједничка будућност“. Светски дан туризма ће ове године истаћи одговорност и посвећеност ове значајне привредне гране, очувању виталних светских водених ресурса, као и значајну улогу туризма и његов допринос напорима штедње воде широм света.
У Србији се Светски дан туризма обележава доделом награде у области туризма "Туристички цвет", која се додељује организацијама и појединцима за остварења у подизању квалитета туристичких услуга, као и за допринос развоју, унапређењу и промоцији туризма Србије.
Овогодишња награда додељује се седамнаести пут, у пет категорија.
На седници Светске туристичке организације у Торемолиносу, у Шпанији 1979. године одлучено је да се од 1980. године сваке године прославља Светски дан туризма са идејом да се међународна заједница подсети на важност туризма у социјалној, културној, политичкој и економској сфери.
За Дан туризма изабран је 27. септембрар, као датум када је 1970. године усвојен Статут ове организације, а датум је изабран и на основу тога што се управо у ово време главна туристичка сезона завршава на северној а почиње на јужној хемисфери.
Овај дан скреће пажњу на главне теме и изазове које садрже Миленијумски циљеви УН и указује на који начин сектор туризма доприноси њиховом остварењу.
Сваке године УН позива људе свих узраста и порекла да се укључе у прославу, на одређену тему коју дефинише Генерална скупштина УН.

                                                                                                                  Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 27 септембар 2013 14:00
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија