Кућа Добрих Вести

Login

Дринска регата најбоља манифестација у 2013

Оцените овај чланак
(3 гласова)

regataaaaaБЕОГРАД - У Привредној комори Србије данас су организовани сусрети организатора туристичких манифестација на којима је за најуспешнију у 2013. проглашена "Дринска регата Љубовија 2013“, док је најуспешнија нова манифестација била „АРЛЕММ – Ариљске летње музичке манифестације“.

Прво место – заслужни појединац у области манифестационог туризма припало је Снежани Штетић са Високе туристичке школе у Београду, док је за најуспешнију локалну самоуправу, стуб подршке организаторима манифестација, проглашен Вршац.
Прво место за најбољ промо филм о манифестацији припало је Ивањици за филм „Нушићијада“, други је Деспотовац – Фестивал еко хране-Бела Црква Бељајка 2013, а трећу награду добила је Љубавија за „Дринску регату 2013“
На скупу је оцењено да се захваљујући одржавању ових манифестација развијају и места у Србији, међутим за бржи развој овог вида туризма недостаје законска регулатива.
„Има много манифестација, па има и таквих које личе једна на другу, а дешава се да се и временски поклапају. Како би помогли развој манифестационог туризма национална асоцијација привреде је у Удружењу за туризам формирала Групацију за манифестациони туризам, у оквиру којег делује и неколико секција“, рекла је секретар Удружења за туризам ПКС Драгана Шабић.
Драган Глигоријевић из Meђународног центра за развој туризма и угоститељства (SACEN) говорио је о доприносу туризма развоју српске привреде. Он је нагласио да ускоро можемо да очекујемо приход од туризма од око милијарду евра и похвалио ПКС на развоју ове значајне привредне гране, која запошљава око 180.000 људи.
У Србији се годишње организује 2000 различитих манифестација. Неке од њих, као што су Гуча и Егзит су већ препознате у свету, а није искључено да им се за коју годину прикључи нека од ових које су данас добиле „титулу“ најбољих манифестација у Србији.
Данашње сусрете организатора манифестација организовали су часопис „Водич кроз туристичке манифестације“ и Групација за манифестациони туризам Удружења за угоститељство и туризам ПКС.

Извор:Кућа добрих вести/ПКС


Последњи пут измењено петак, 21 фебруар 2014 23:58
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија