Кућа Добрих Вести

Login

Субвенције за довођење страних туриста

Оцените овај чланак
(3 гласова)

poster316БЕОГРАД - Министарство трговине, туризма и телекомуникација објавило је обавештење којим се туристичке агенције, организатори путовања, регистроване у Србији, које поседују прописану лиценцу, информишу да могу остварити право на субвенцију за организовано довођење страних туриста.


Подстицање развоја домаћег туризма кроз унапређења организованог туристичког промета страних туриста, спроводи се кроз доделу субвенција агенцијама организаторима туристичког путовања по реализацији организованог довођења туристичких група од најмање 15 страних туриста, смештених у категорисаним угоститељским објектима, за остварених минимум 3 ноћења са доручком.


Корисник субвенција је у обавези да реализацију довођења организованих туристичких група страних туриста спроведе на основу унапред утврђеног програма путовања, на начин прописан Законом о туризму. Програм путовања, поред услуга смештаја од најмање три ноћења са доручком мора да садржи и услуге туристичког водича или пратиоца и најмање још једну од туристичких услуга (трансфер на територији РС, обилазак локалитета, туристичко разгледање, организовање излета, вожње бродом, услуге туристичких професија, односно ангажовање додатног туристичког водича, аниматора и сл.) или неке друге услуге које су у функцији обогаћења туристичке понуде (посете музејима, утакмицама, манифестацијама и сл.).


Субвенције од 10 до 15 евра


Износ средстава субвенција, које може да оствари корисник субвенција, по једном страном туристи, под прописаним условима, износи 10 евра за остварених 3 до 5 ноћења, односно 15 евра за остварених 6 и више ноћења утврђених програмом путовања.


По завршетку реализације програма путовања корисник субвенције доставља министарству попуњен захтев за реализацију доделе средстава субвенција, на обрасцу, који је доступан на интернет адреси Министарства, као и валидну документацију, којом доказује право на доделу средстава субвенције.


Захтев за реализацију доделе средстава субвенција, са валидном документацијом, доставља се преко писарнице Министарства трговине, туризма и телекомуникација, Сектору за туризам, на адресу: Београд, Немањина бр. 22-26, или преко поште са уписом датума и тачног времена предаје. Захтев за реализацију доделе средстава субвенција, са валидном документацијом, за реализовано туристичко путовање доставља најкасније 60 дана, од дана реализације туристичког путовања.


Крајњи рок за доставу Захтева са валидном документацијом је 20. новембар 2016.године.


Све додатне информације заинтересовани могу добити на интернет адреси Министарства трговине, туризма и телекомуникација: www.mtt.gov.rs, као и на број телефона: 011/3139687.


Последњи пут измењено среда, 20 јануар 2016 21:12
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија