Кућа Добрих Вести

Login

YUTA – Гаранција за путовања 2016

Оцените овај чланак
(1 Глас)

garancijaaaaaБЕОГРАД - Будући да је протеклих година било проблема у раду неких туристичких агенција Србије, Национална асоцијација туристичких агенција YUТА по први пут је увела гаранцију путовања за агенције које желе да се укључе у систем заштите путника у организованом туристичком промету.


По речима Александра Сеничића, директора YUТА-е, YUTA – Гаранција за путовања 2016 је пре свега намењена путницима који своје поверење поклоне агенцијама које су укључене у овај јединствени систем, и има за циљ да поврати поверења путника у туристичке агенције.


Осим Законом предвиђених услова, које морају да испуне организатори путовања, гаранција се издаје на минимални износ од 300.000 еура и ова врста полисе осигурања покрива осигурање од инсолвентности и накнаде штете путника. Све агенције које имају Гаранција за путовања 2016означене су оригиналном налепницом са знаком и годином за коју важи издата гаранција. Важно је напоменути да нису све чланице YУТА-е укључене у овај систем. Због виших стандарда и процене ризика укључено их је 150”.


Гаранција за путовања 2016 обухвата:


- Гаранција поврачаја новца путницима у најкраћем могућем року (5 дана од пријаве свих оштећених) за не започета путовања у случајевима инсолвентности и накнаде штете.


- Гаранција хитног обезбеђивања бесплатног смештаја на дестинацији у случају када туристичка агенција није обезбедила или платила смештај


- Гаранција организације бесплатног повратка са дестинације.


- Могућност обезбеђивања алтернативних путовања у случају када путници нису отпутовали, преко агенција које имају YUТА гаранцију.

 

- Бесплатна арбитража за случајеве делимичног неиспуњења програма путовања.


- Правна помоћ корисницима-путницима и туристичким агенцијама.


Извор: Кућа добрих вести/www.istnews.com


Последњи пут измењено субота, 12 март 2016 23:06
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија