Кућа Добрих Вести

Login

До краја године два милиона ноћења у Београду

Оцените овај чланак
(1 Глас)

Beograd909090„У првих девет месеци ове године у Београду је регистровано је за 23% више ноћења страних туриста.

 

Пратећи тренд раста, може се очекивати да ће укупан број остварених ноћења у нашем граду достићи два милиона.“, изјавио је Миодраг Поповић, директор Туристичке организације Београда, поводом најновијих статистичких података Секретаријата за управу - сектор статистике Града Београда.

 

Укупан број туриста у Београду од јануара до краја септембра месеца је 769.000 што представља пораст од 18% у односу на исти период прошле године. Укупан број остварених ноћења је 1.623.928 од чега су 1.313.642 остварили страни гости. Домаћи гости у Београду су такође у порасту, како у доласцима (+9%) тако и оствареним ноћењима (+12%), објавила је Туристичка организација Београда.

 

Најбројнији гости од почетка године су Турци, Немци, Хрвати, Грци и Израелци, док се процентуално највећи пораст бележи код гостију из Изаела и Кине. Следе гости из Хрватске, Италије, Кине, САД и БиХ.

 

У септембру месецу, Београд је посетило укупно 105.367 гостију (+14%), од којих су најбројнији гости из Турске, Немачке, Кине, Хрватске и Словеније. У овом месецу, у београдским смештајним капацитетима је регистровано укупно 214.959 остварених ноћења (+16%).   

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 06 новембар 2017 00:03

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија