A+ A A-

Чланци

Срђан Тимаров у Јадницима: “У позоришту се осећам најудобније”

naslovnaЗЕМУН - Нашег прослављеног глумца Срђана Тимарова, кога препознајемо по улози Косте у филму и серији “Монтевидео“, филмовима „Свети Георгије убива аждаху“ и „Фалсификатор“, као и у серијама „Лисице“ и „Оно као љубав“, имаћемо прилике да гледамо у нешто другачијем издању - у премијерној обнови чувеног мјузикла “Јадници” (Les Miserables) Виктора Игоа у Мадленијаниму.

Како за себе каже да је “човек који је поникао у позоришту још као дете”, сходно томе предност даје управо даскама које живот значе. То је потврдио бројним улогама у Српском народном позоришту у Новом Саду и београдском Атељеу 212.
Глуму је завршио на Академији у Новом Саду, у класи професора Радета Марковића. Свој глумачки деби имао је у Српском народном позоришту, где је био члан ансамбла све до преласка у Југословенско драмско позориште у Београду 2001. године.
“Ја се у позоришту осећам најудобније, али далеко од тога да не волим авантуру одласка на телевизију, филм. Све је то другачије, врло занимљиво. Наравно да су позориште и телевизија други светови, глума је иста али позириште је моје место број један!”, каже познати глумац у разговору за “Кућу добрих вести”.

“Јадници живе”

Тимаров ће се поново приказати публици у премијерној обнови чувеног мјузикла Les Miserables, Виктора Игоа, овога пута у “замењеној улози” представљајући Тенардијеа.
Чувени епски роман о искупљењу, пожртвованости, љубави и патњи, „Јадници“ приповеда причу о Жану Валжану који је провео деветнаест језивих година у затвору јер је украо векну хлеба. Ова нит, која је уједно и главна тема романа, премијерно је постављана у мјузиклу на Великој сцени Мадленианума 2007. и игран све до 2011. године. Управо у тој првој поставци ове драме, Срђан је играо улогу Инспектора Жавера, која је у новој поставци додељена Дејану Луткићу.
Сходно томе да је већ играо у Јадницима, не скрива колико му је рад на новој улози у истом мјузиклу пријао: “Мом сензибилитету који воли да се радује на сцени и да буде раскалашан, је ово јако пријало. Заиста сам уживао да радим и истражујем, а привилегија је да у Јадницима играш две главне улоге, да имаш спремну и једну и другу. Заиста не знам ко има такву прилику и част”, каже Тимаров за наше интернет новине.

Комедијска структура у драми

“Улога Тенардијеа је мом глумачком сензибилитету доста ближа. Много ми је удобније у њој јер није драмска него је комична, и њу су сами аутори наместили тако да веома лако побере симпатије, заједно са ликом госпође Тенардије, коју тумачи Наташа Марковић”. Како је Срђан објаснио, он и Наташа тумаче брачни пар антихриста који носе једну велику комедијску структуру, па су самим тим веома комични ликови.
“У брду неке паприке од једном дође мало хлеба да се људи одморе”, на комичан начин објаснио је улоге које њих двоје износе заједно.

IMG 1300

Глума и певање

Генерални директор Мадленијанума и директор Опере Мадленијанум, др Бранка Радовић, објаснила је данас новинарима да ће нова обновљена представа имати неке промене у партитури које се односе како на оркестар, тако на вокале и глумачки део улога. Музика је померена ка оперском жанру, а на музичким стручњацима је да оцене да ли она ипак има примесе рока и џеза.
На наше питање како се снашао у певању, Срђан се насмејао и додао: “Јао, то мораш друге да питаш. Они мени изгледа верују да ја певам, а ја слушам како остали дивно певају и питам се одкуд ја овде? Али, сналазим се некако, сналазим се!”
Разговарајући о музици, Срђан је скренуо пажњу да је посебно важно за мјузикл Јадници да човек мора да поседује сем добрих певачких способности и глумачке, управо због толике количине певања, а ни једног говорног дела.
“Човек мора јако добро да глуми, пре свега, да би могао да изведе певање а да оно буде пуно радње, да буде речито, да ти је јасно шта се дешава. А не само да дођеш и да одпеваш јер то може јако пуно певача. Ови оперски певачи који са нама раде су одлични глумци, и то је предуслов да можеш да останеш у Јадницима.”

 

Аутор фотографије: Страхиња Џамбић

 

Извор: Кућа добрих вести

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани