Кућа Добрих Вести

Login

Олимпијци за Бакуу са “седмом силом”

Оцените овај чланак
(1 Глас)

 

1BAKUIvanaMaksimovicБЕОГРАД - Олимпијски комитет Србије је, са својим партнером у домену дневних новина „Адриа Медиа Групом“. организовао дружење представника медија и спортиста који ће учествовати у јуну у Бакуу на Европским играма.


Теквондока Милица Мандић, кајакашица Николина Молдован, стрелци Дамир Микец и Ивана Максимовић, чланови тима Србије у баскету 3 на 3 Марко Ждеро, Марко Савић, Дејан Мајсторовић, џудиста Александар Кукољ, као и шеф мисије Дамир Штајнер поделили су са новинарима очекивања од првих Европских игара.
У име домаћина Адриа Медиа Групе, спортисте и друге госте поздравио је Милан Рашевић, помоћник главног уредника и уредник спортске редакције дневне новине Курир:
-Данас су са нама олимпијски шампиони и они који ће то тек бити. Велико нам је задовољство што кроз наша најутицајнија издања „Курир“ и „Њусвик” можемо да промовишемо олимпијске вредности и да помогнемо нашим спортистима. Они нису само најбоље што Србија има у спорту, већ могу слободно да кажем најбоље што Србија има уопште.
Дружењу је присуствовао генерални секретар ОКС Ђорђе Вишацки, а присутнима се обратио потпредседник ОКС Жарко Паспаљ. Искористио је прилику да се домаћину захвали на гостопримству и да спортистима Србије пожели срећу у Бакуу:
- У наредном периоду очекују нас веома важна такмичења. Прве Европске игре исписаће нове странице спортске историје и у перспективи ће се сигурно развити у још значајније и веће такмичење. Желим нашим спортистима много успеха и, пре свега, здравља. Сигуран сам да ћемо се из Бакуа вратити са прегршт медаља.
1bakusportistiМилицу Мандић, олимпијску шампионку из Лондона, у Бакуу очекује јак турнир категорије Г4 и могућност освајања значајних бодова за олимпијску ранг листу. Милица ће имати и част да на свечаној церемонији отварања Европских игара носи заставу Србије.
Кајакашица Николина Молдован, прошле године освојила је сребро и бронзу на Светском првенству, а недавно на Европском првенству две бронзане медаље. Кајакаши Србије одлазе у Бакуу, у најачем саставу. Европске игре биће им увертира за Светско првенство у августу које ће бити квалификационо за Олимпијске игре у Рију 2016.
Џудиста Александар Кукољ, тренутно се високо позиционира на олимпијској ранг листи. Европске игре у Бакуу ће за џудисте уједно бити и званично Европско првенство.
Стрелци, Ивана Максимовић освајачица сребрне медаље на Олимпијским играма у Лондону 2012. и Дамир Микец већ су обезбедила квоте и за Олимпијске игре у Рију, а остали стрелци имаће нову шансу у Бакуу.
Баскеташи из Србије су вицешампиони света из 2014., док су 2012. на Светском првенству били „златни“. Марко Ждеро, Марко Савић и Дејан Мајсторовић су и званични амбасадори Европских игара.
Тим Србије у Бакуу бројаће 132 спортиста, који ће нас представљати у 20 спортова (бадминтон, баскет 3x3, бициклизам, бокс, џудо, гимнастика, кајак, карате, мачевање, одбојка, пливање, рвање, самбо, скокови у воду, стони тенис, стрељаштво, стреличарство, теквондо, триатлон и ватерполо). Биће то прво сениорско мултиспортско такмичење за европске спортисте. Европске игре ће трајати од 12. до 28. јуна, укупно 17 такмичарских дана. Учествоваће више од 6.000 спортиста који ће се борити за медаље у укупно 253 спортске дисциплине.


Последњи пут измењено четвртак, 21 мај 2015 15:47
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија