Кућа Добрих Вести

Login

Удружење „Феникс“: Иницијатива за обележавање Светског дана једнакости

Оцените овај чланак
(5 гласова)

feniksБЕОГРАД - Удружење особа са инвалидитетом “Феникс“ заједно са организацијама, својим партнерима покреће иницијативу да се 1. октобар прогласи за „Светски дан једнакости“.

Постоје светски дани који обележавају заштиту људских права особа са инвалидитеом, борбу против разних врста болести, али не постоји јединствен дан којим би се залагало за једнакост и равноправност свих грађана без обзира на пол, националност, постојање инвалидности или неке друге различитости, а исто тако за једнакост пред државним институцијама. 
Због тога Удружење особа са инвалидитетом „Феникс“ у сарадњи са установом „Дом за одрасла инвалидна лица“, удружењем „Афирмација маргиналних група“ и Друштво књижевника Београда покреће ову акцију.
Тим поводом биће одржан и концерт за једнакост под називом „Рођени смо једнаки“ 1. октобра са почетком у 18,30 часова у клубу Дома омладине.
На њему ће учествовати уметници – особе са инвалидитетом, чланови Друштва књижевника Београда, рок групе „Рок булевар“ и „Грешници“ и кантаутор Сендан.

 

Удружење Феникс ангажовано на глобалном нивоу

Удружење особа са инвалидитетом “Феникс” је социохуманитарна организација, добровољно невладино и непрофитно удружење, основано на неодређено време ради остваривања циљева у области промовисања и помоћи особа са инвалидитетом Републике Србије.
Чланови удружења су особе са инвалидитетом различитих облика, категорија и врста инвалидитета, а финансирају се, искључиво из повремених донација које користе за планирање програмских активности и помагању инвалидима у нашој земљи.
“Феникс” је од 2011. године члан Светске уније особа са инвалидитетом и члан Комисије за унапређивање спорта и туризма за особе са инвалидитетом на глобалном нивоу, где својим ангажовањем доприноси унапређењу положаја особа са инвалидитетом и успешно промовишемо Београд и Србију пред светом.
Кућа добрих вести придружује се овој иницијативи.
Више о Удружењу „Феникс“ и како можете да му помогнете прочитајте ОВДЕ.

                                                                                                                         Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 29 септембар 2013 19:24
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија