Кућа Добрих Вести

Login

Хуманитарни концерт "Музика анђела"

Оцените овај чланак
(6 гласова)

narodnopozoristeeeeБЕОГРАД – Хуманитарни концерт „Музика анђела“ одржаће се 11. децембра у Народном позоришту на сцени Раша Плаовић у Београду, а сав новац прикупљен од концерта донираће се за куповину апарата за лечење деце оболеле од малигних обољења.

 „Музика Анђела чине оркестар и хор, који су под покровитељством Министарства за културу, а у свом сталном саставу има 108 деце старости од 6 до 18 година, младе музичке таленте из око 70 нижих и средњих музичких школа Србије.

Хуманитарним концертом у Народном Позоришту „Музика Анђела“ прославља десетогодишњицу свог постојања. 

„Сви концерти „Музика Анђела су хуманитарног карактера и цео пројекат је направљен да би деца помогла другој деци. До сада смо имали доста мањих концерата и девет великих. Хуманитарни концерт „Музика Анђела“ који ће се одржати 11. децембра организован је за децу која су оболела од малигних обољења и која леже у Институту за заштиту мајке и детета др. Вукан Чупић у Београду. Приходом од продатих улазница желимо да им донирамо апарат „пацијент монитор“ који је преко потребан овом институту“, рекла је генерална организаторка хуманитарног концерта „Музика Анђела“ Виолета Бурић.
Према њеним речима дечији хор "Амадеус" из Крагујевца и школа цртања за младе таленте "Артино" учествоваће у овом концерту јер су имали жељу да и они помогну.

Донирани апарат користиће се за лечење хематоонколошких болесника

Апарат који се донира намењен је служби за испитивање и лечење хематоонколошких болесника Педијатријске клинике Института. ацијент монитор“ се користи за не инванзивно и инванзивно мерење виталних функција, као и за праћење виталних функција као што су дисање, срчана радње, крвни притисак, пулс, засићеност крви кисеоником, као и  концентрације угљендиоксида у крви.
„Пацијент монитори су део савремене опреме одељења за интензивну негу. Донацијом оваквог апарата у значајној мери би помогли да нашим малим пацијентима омогућимо ефикасније праћење стања за живот важних виталних функција приликом извођења дијагностичких процедура и лечења. Годишње се у Институту обави око 200.000 прегледа деце, а на одељењу за хематоонкологију тренутно се лечи око 500 малих болесника. Овом приликом желим да се захвалим „Музици Анђела“ и генералној организаторки Виолети Бурић на заиста дивном и хуманом гесту“, рекао је испред Института за здравствену заштиту мајке и детета Србије др. Вукан Чупић помоћник директора за медицинске послове у Институту, Радоје Симић.
Улазнице за концерт могу се купити на благајни Народног Позоришта од 25. новембра по цени од 800, 1000 и 1200 динара.
На концерту ће се свирати класична музика и концерт ће трајати 120 минута.
Снимак са концерта „Музика Анђела“ у Позоришту на теразијама одржаног 2011. године можете погледати ОВДЕ.
                                                                                                                       Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 02 децембар 2013 09:51
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија