Кућа Добрих Вести

Login

Хуманитарна модна ревија у „Индијској кући“

Оцените овај чланак
(1 Глас)

fiksnaБЕОГРАД - Добротворна модна ревија усред летње ноћи (Midsummer Charity Fashion Night), хуманитарна акција коју су као помоћ постарадалима од мајских поплава у Србији организовали Амбасада Индије и модна кућа CLICK, у „Индијској кући“ у Београду прерасла је у истински друштвени, дизајнерски и архитектонски доживљај.

 

Сва средства ће ићи на рачун Центра за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју у Обреновцу. Значај овог догађаја, одржаног у јулу,  је порука која се шаље - да грађани Обреновца нису сами, ни у својој земљи ни у свету.

 

Уникатни модели двадесетак модних дизајнера – у сврху хуманости

Уз око 20 модних дизајнера из Србије, са њиховим уникатним моделима, модној ревији присуствовале су личности из домаћег јавног живота, али и дипломатски представници низа земаља, неких и веома удаљених.

                  crnaxn

Младе девојке су дочекивале званице упућујући их на кутију за прилоге на којој је био натпис – за настрадале у поплавама. Даље их је поздрављала амбасадорка Индије у нашој земљи Нариндер Чохан.

 

Део прочеља „Индијске куће“ који излази на пространо двориште је у облику куле. Та ,,кула“ са високом капијом је била место где су се ужурбано спремале манекенке. Црни тепих је био писта око које су биле постављене столице за званице, и водила је манекенке до камермана и рефлектора. Ауторки овог текста је било тешко да и на секунд погледа у јако светло рефлектора, али извежбаним манекенкама, за чудо, та бљештавост није нимало мењала израз лица.baletankexn

 

Док су се модели смењивали, а са њима и имена креатора на плазма екранима, званице су између себе, необавезно, коментарисале креације и давале оцене.

 

sanaderxnПрва представљена креација је била уникатна хаљина Бате Спасојевића, уследили су модели Верице Ракочевић, Јасмине Санадер, Марка Митановског, Пеђе Нерића...

 bazar

После ревије је одржан својеврсан модни базар на коме су јединствени модели могли да се купе по изузетно повољним ценама, а сав приход је ишао у фонд за помоћ пострадалима од поплава. Ауторка је начула да су многе званице високо оцениле модел Љубе Сикимић, дугу зелену летњу хаљину. (СЛИКА)

 zelenaxn

 

 

Индијска кућа – диван амбијент и за хуманост

„Индијска кућа“ се налази у елитној четврти Београда, на Сењаку, у улици Андре Николића 19. Раних 1920-тих кућу је подигао ондашњи председник владе Србије Никола Пашић (1845-1926) за свог сина Радомира, Раду (1892-1964). Зграду је 1930. у стилу бозаровске архитектуре реновирао ондашњи познати београдски архитекта Александар Ђорђевић, који је пројектовао, између осталих здања и Бели двор.

 

Сам изглед „Индијске куће“ и двориште које је окружује се с правом уклапају у амбијент кварта који је пун кућа са скупим, али и занимљивим архитектонским решењима. Отуда је организовање хуманитарне модне ревије у оваквом простору помогло стварању атмосфере у којој је исход манифестације био више него успешан.

 

Догађај је био спој креативности и хуманости дизајнера, шминкера, фризера, манекена, свих њихових сарадника и чланова дипломатског представништва Индије на челу са амбасадорком Чохан. Све њих је водила свест о значају помоћи угроженима. Хуманитарна ревија је била само круна њихове сарадње.

 

Влада Индије упутила је у другој половини маја 100.000 америчких долара финансијске подршке као непосредан вид помоћи народу Србије погођеном тешким последицама катастрофалних поплава.

 

„Влада Индије искрено саосећа са Владом Републике Србије и њеним народом, нарочито са ожалошћеним и расељеним породицама,” наведено је тим поводом у саопштењу из Амбасаде.

 

Модни студио CLICK – прва приватна модна агенција у тадашњој Југославији

Београдски Модни студио CLICK, као прва приватна модна агенција у некадашњој Југославији, постоји од 1991. године, када је организовао и своју прву модну ревију. Од тада је постао водећа агенција у земљи за професионално организовање модних ревија. Модни студио CLICK поручује да су врло задовољни одазивом људи и организација које су понудиле помоћ, као и прикупљеним средствима.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 02 август 2014 13:31
Кристина Глигоровић

Студент је четврте године на Филолошком факултету у Београду, смер Руски језик, књижевност и култура. Била је у тиму за развојне праксе највеће студентске организације на свету АIESEC, налазила је праксе студентима из иностранства у Србији, упоредо је волонтирала у Дому за незбринуту децу "Јован Јовановић Змај". Водила је хуманитарни пројекат ACTiviraj se у оквиру АIESEC-а који је посвећен социјалној инклузији. Организовала је хуманитарне догађаје са више од 200 деце учесника из домова за незбринуту децу и основних школа, који су били медијски пропраћени и спонзорисани и које су потпомогли и београдски превозници, плесни центри, дечји центри...
Велики је филантроп и борац за права и укључивање маргинализованих припадника друштва у све сфере живота и рада. Заљубљеник је у разне језике, књижевности и културе, јер писана реч нас чува од заборава! Тренира модерни плес.
Разлога за придруживање пројекту ",Кућа добрих вести" је много, а један је и промовисање младих талената који су били или јесу део AIESEC-a, кao и свих других младих талената. Као филолога интересује је и укључивање у израду енглеске верзије сајта, а касније и руске верзије. Жели да се за добре људе и добра дела чује, како би сви знали да хероји шетају међу нама! А које место је боље за то од "Куће ДОБРИХ вести".

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија