Кућа Добрих Вести

Login

Забавне школе фудбала за децу широм Балкана

Оцените овај чланак
(1 Глас)

skole1111111111КОПАОНИК - Око 10 000 хиљада деце, узраста од 7 до 14 година окупиће се у петодневним “Отвореним забавним школама фудбала”,које се у другој половини августа истовремено одржавају у Босни и Херцеговини, Србији, Македонији, Црној Гори и на Косову, саопштено је из ОФФС 2016.


Овај хуманитарни пројекат, под називом “Отворене забавне школе фудбала”, који организује данска невладина организација (Cross Cultures Project Association) се користи забавним играма и педагошким забавним фудбалом, као концептом за стимулацију помирења, приближавања и изградње мира између заједница различитих етничких структура.

skole2222222

Школе забавног фудбала организоване су од стране лидера и тренера - волонтера, који су за рад са децом едуковани на посебним семинарима,који се одржавају на нивоу сваке земље и на регионалном нивоу. Први регионални семинар за овогодишње забавне школе фудбала одржаће се од 4 до 6. августа на Копаонику, у Србији.

skole333333
“Био бих, наравно, поносан отац ако би мој син или кћерка играли фудбал једнако добро као Меси или Марта, али оно што је заправо важно је да су моја деца срећна, да имају здраве навике и налазе се у друштву добрих пријатеља. То је управо сврха Отворених забавних школа фудбала”, изјавио је оснивач организације и овог пројекта, Anders Levinsen.

 

Иначе, пројекат је започео још 1998.године у послератној Босни и Херцеговини, а данас живи у скоро свим земљама бивше Југославије и још петнаестак земаља Кавказа, Блиског Истока и Африке.

skolemmmmmmm
Пројекат на Балкану финансирају УЕФА и локалне заједнице,учеснице пројекта. Такође, значајна подршка остварује се и са кровним кућама фудбала, кроз развој “Grassroots Football” пројекта у земаљама Балкана.


Извор: Кућа Добрих Вести


Последњи пут измењено уторак, 26 јул 2016 19:52
Марина Трмчић

Марина Трмчић је рођена 1976. године у Чачку. Радећи као извештач развила је љубав према писаној речи, као и према спорту. Њено новинарско перо забележило је приче о незнаним спортским јунацима, биатлонцима, планинарима, дрифтерима, али и о деци која својим ентузијазмом, талентом и трудом доказују да је могуће снове преточити у стварност. Препознајући позитивну енергију у текстовима ,,Куће добрих вести" пожелела је да постане део тима извештача тог сајта, са којима је поглед у радосну будућност Србије реалнији.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија