Кућа Добрих Вести

Login

Свечано отворена манифестација Дани сениора на Звездари

Оцените овај чланак
(3 гласова)

ZVEZDARA26.9БЕОГРАД - Милош Игњатовић, председник Градске општине Звездара је на тргу испред Општине, Булевар краља Александра 77, данас свечано отворио шесту манифестацију „Дани сениора на Звездари”.

 

Он је изразио задовољство што, пред великим бројем гостију и посетилаца, има прилику да отвори овакав тип манифестације, истакавши да општина Звездара посвећује нарочиту пажњу најстаријим Звездарцима од којих и данас млађе генерације могу пуно тога да науче.

 

Након свечаног отварања, у уметничком програму, који је водио Игор Бећирић, а који је почео музиком из представе „Извините колико имате година”, су наступили: Плесни клуб „Синатра”, виолинисткиња Милена Виријевић, глумице Снежана Савић и Оливера Викторовић, Бојан Љубеновић, сатиричар, Душко М. Петровић, лиричар и сатиричар и Бранка Брајић, која је свирајући на хармоници дала могућност присутним сениорима да заплешу на тргу испред Општине и УК „Вук Стефановић Караџић”, саопштено је из ГО Звездара.

 GOZVEZDARA26.9

 

Најстарији суграђани су на штанду Општине имали прилику да се упознају са програмом који ће се реализовати током Дана сениора на Звездари 2016 и да добију бесплатне улазнице за догађаје које желе да посете.

 

Ведра атмосфера, лепо расположење старијих, али и млађих суграђана са Звездаре, као и других посетилаца, осмеси и плес на отвореном потврђују да ће и ова манифестација,  као и претходне, привући велику пажњу.

 

 Шесту манифестацију „Дани сениора на Звездари“ који се ове године реализују под слоганом „У најбољим годинама”, организује Градска општина Звездара поводом 1. октобра Међународног дана старих, у периоду од 26. до 30. септембра.

 

Манифестација се реализује са циљем да скрене пажњу појединаца и јавности на потребе, капацитете, могућности и драгоценост старијих суграђана, за бољи и квалитетнији живот у пензији, успостављање изгубљене културе старења, побољшање међугенерацијске сарадње и непосредног преношења искуства као важног елемента у хуманизацији и  унапређењу свакодневног живота суграђана свих генерација.

 

1GOZVEZDARA26.9

 

Све активности су бесплатне и архитектонски приступачне, а програм Дана сениора на Звездари уврштен је у програм манифестације „Дани европске баштине” која се ове године одржава у периоду 23. Септембра до 2. октобра.

 

За сутра, 27. септембар, са почетком од 11 часова у галерији Миљковић (Булевар краља Александра 298)  програмом је предвиђено отварање изложбе радова студената Архитектонског факултета са идејним решењима и радионица коју воде стручњаци са добрим искуствима, предлозима и саветима о гајењу биљака у урбаним условима. Заинтересоване будући баштовани добиће прикладне поклоне.

 

Од 12 часова на платоу испред ГО Звездара одржаће се интерактивна радионица и инфо пулт на којима ће заинтересовани моћи да добију непосредне инструкције, објашњења и информације о свему што их занима у развијању вештине гајења биљака. Такође, за будуће баштоване, биће подељени поклони, семење и расад, зачинског, лековитог биља и поврћа.

 

Извор: Кућа Добрих Вести


Марина Трмчић

Марина Трмчић је рођена 1976. године у Чачку. Радећи као извештач развила је љубав према писаној речи, као и према спорту. Њено новинарско перо забележило је приче о незнаним спортским јунацима, биатлонцима, планинарима, дрифтерима, али и о деци која својим ентузијазмом, талентом и трудом доказују да је могуће снове преточити у стварност. Препознајући позитивну енергију у текстовима ,,Куће добрих вести" пожелела је да постане део тима извештача тог сајта, са којима је поглед у радосну будућност Србије реалнији.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија