Кућа Добрих Вести

Login

Олимпијском рециклажом до Венеције

Оцените овај чланак
(1 Глас)

venecijaaaaaЕколошка акција „Олипијска рециклажа“, коју су августа 2016. покренули: СЦ „Олимп“, ГО Звездара и Звездарски еколошки центар-ЗЕЦ, у сарадњи са Рециклажним центром „Божић и синови“, спроводиће се под називом „Олимпијском рециклажом до Венеције“ уз учешће Агенције „Лавли травел“.

 

Предлог проширења акције у сарадњи са „Лавли травелом“ садржи идеју да у се у овој еколошкој акцији сваком физичком лицу које донесе 2 расхладна уређаја и трећи уређај по жељи (вредност мора бити већа од 0 рсд по ценовнику БиС Рециклажног центра), обезбеди пут у Венецију у трајању од 3 дана (без ноћења).

 

Покретањем акције „Олимпијска рециклажа“, грађани су имали могућност да своје старе и дотрајале електронске и електричне уређаје замене за улазнице за базен или да остваре попусте у оквиру спортских активности којима располаже СЦ „Олимп“.

 

Од 01. септембра 2016. године, уведена је и новчана накнада за сваки донети уређај, као мотивација грађанима да би отпад одложили на правилан начин.

 

Три месеца касније, 1. децембра 2016., Рециклажни центар „Божић и синови“ обезбедио је и контејнер за одлагање сијалица и флуоресцентних цеви који је постављен на СЦ „Олимп“, као и једног радника који је задужен за пријем и збрињавање уређаја које греађани доносе и предају.

 

Акција „Олимпијском рециклажом до Венеције“ има за циљ додатно стимулисање грађана да безбедно одложе своје неисправне уређаје, сачувају животну средину а за то буду и награђени. Потврда коју ће добити приликом предаје својих уређаја од запосленог на СЦ „Олимп“, довољан је доказ са којим ће отићи у агенцију „Лавли травел“ и резервисати термин путовања у Венецију.

 

Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено среда, 15 март 2017 21:09
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија