Кућа Добрих Вести

Login

Подстицајна средства за искоришћавање отпада

Оцените овај чланак
(4 гласова)

reciklaza1БЕОГРАД - Министарство енергетике, развоја и заштите животне средине објавило је  јавни конкурс за доделу подстицајних средстава, за поновну употребу и искоришћавање отпада као секундарне сировине или за добијање енергије или производњу кеса трегерица за вишекратну употребу.

Рок за подношење пријава је 31. јануар, 2014. године.

На конкурс могу да се пријаве оператери постројења за поновно искоришћавање, односно третман отпада који имају дозволу у складу са Законом о отпаду и произвођачи пластичних кеса-трегерица, за вишкератну употребу, дебљине, преко 20 микрона, објавило је Министарство енергетике, развоја и заштите животне средине.

Износ подстицајних средстава за употребу и рециклажу отпадне гуме износи 18.390 динара по тони, за третман отпадних гума ради добијања енергије - 3.606 динара по тони, за поновну употребу и рециклажу отпадних уља - 10 динара по килограму, и за третман уља ради добијања енергије - пет динара по килограму.

За третман отпадних преносивих акумулатора или стартера предвиђено је 145 динара по килограму, за производњу кеса 6.010 динара по тони, а за производњу биоразградивих кеса 8.414 динара по тони.

За поновну употребу и рециклажу електронске опреме, подстицаји се крећу од 13 динара по килограму за уређаје за грејање до 129 динара за флуоросцентне и компактне светиљке.

                                                                                                                                        Извор: Кућа  добрих вести


Последњи пут измењено субота, 10 август 2013 14:03
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија