Кућа Добрих Вести

Login

Београдски климатски маратон

Оцените овај чланак
(3 гласова)

jedannnnnБЕОГРАД – У оквиру наступа у ЕДУ зони Миксер Фестивала и обележавања Европске недеље одрживе енергије (EUSEW, EU Sustainable Energy Week) Један степен Србија организује Београдски климатски маратон.


Догађај ће се одржати 7. јуна 2015. године од 13 до 18 часова у Галерији Г12 ХУБ у Карађорђевој 59.


Пуних пет сати трајаће презентација/радионица о климатским променама.


Седми Миксер фестивал, највећа регионална смотра креативности и иновација, одржава се четврти пут у београдском кварту Савамала, од 3. до 7. јуна 2015. године под слоганом „Неиздрж”, са снажном намером да уз учешће близу 1000 стваралаца из земље, региона и света, укаже на друштвени потенцијал креативног стваралаштва и активизма као последњу шансу за излазак из моралне, друшвене и економске кризе.


Организатори позивају публику да у оквиру Београдског климатског маратона, и кроз комбинацију предавања и четири радионице, заједно са предавачима потражи одговоре на питања: Шта представља климатски неиздрж? и Како се борити протов климатског неиздржа? Учесници климатског маратона ће разговарати о научним основама климатских промена, гранђанским активистичким покретима, обновљивим изворима енергије и органској пољопривреди.

 

13.00 – 14.00 Климатска реалност (Ђорђе Самарџија, Један степен Србија)

14.00 – 15.00 Радионица 1: Наука о климатским променама (др Владимир Ђурђевић, Институт за метеорологију)

15.15 – 16.00 Радионица 2: Глобалне активности на решавању проблема климатских промена (Драгана Милеуснић, CAN Europe Ђорђе Самарџија, Један степен Србија)

16.00 – 17.00 Радионица 3: Обновљиви извори енергије (Мирко Милићевић и Ђорђе Самарџија, Један степен Србија)

17.00 – 18.00 Радионица 4: Органска пољопривреда ”Креирање Ваше баште” (Данијела Павићевић, Један степен Србија и Снежана Огњанович, Органска башта).

 

Програм догађаја можете да видите OВДЕ.

Уколико вас тема занима можете да лајкујете Фејсбук страницу.

Организатори најављују да ће бити још оваквих догђаја у будућности.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 04 јун 2015 21:09
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија